Audacity.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší zdarma VST efekty pro zpracování zvuku v Audacity?

Jaké jsou nejlepší zdarma VST efekty pro zpracování zvuku v Audacity?

Zdravím všechny audio nadšence! Nedávno jsem se začal víc zajímat o zpracování zvuku a používám Audacity, protože je to skvělý nástroj a navíc zdarma! Ale narazil jsem na problém – mám pocit, že moje zvukové stopy potřebují nějaký ten šmrnc a chci je ozvláštnit různými efekty. A teď přichází ta otázka: Jaké jsou nejlepší zdarma VST efekty, které mohu použít v Audacity? Rád bych věděl, jestli máte nějaké tipy na pluginy, které opravdu stojí za to. Zajímá mě všechno – od reverbů po kompresory, delaye nebo třeba EQ. Máte nějaké doporučení, s kterými jste měli dobré zkušenosti? Ať už je to něco jednoduchého nebo složitějšího, budu vděčný za každou radu. Jaké jsou vaše oblíbené efekty a jak je používáte ve svých projektech? Předem díky za pomoc, rád bych posunul své dovednosti na další úroveň!

134 slov
1.3 minut čtení
15. 1. 2022
Viktor Vávra
Viktor Vávra

Jedním z nejlepších zdarma VST efektů, který určitě vyzkoušej, je ReaPlugs od Cockos. Mají super reverb a i kompresor, který je fakt skvělý na úpravu dynamiky. Taky se mi osvědčil Valhalla Super Massive pro delay a reverb – ten dává hezký prostorový zvuk. Pokud hledáš EQ, zkusi TDR Nova – je to dynamický EQ, a dá se s ním krásně pracovat. Další tip je TAL-Reverb-4, jednoduchý, ale dobře funguje. Všechno tohle by mělo fungovat v Audacity, stačí to nainstalovat jako VST. Určitě si s tím pohraj a uvidíš, jak to posune tvoje zvuky na jinou úroveň!

96 slov
1 minut čtení
29. 6. 2024
Irena Kubíčková
Irena Kubíčková

Jasně, Audacity má docela dobrý potenciál s VST efekty. Zkus třeba TAL-Reverb-4, je to super reverb a hodně jednoduchý na použití. Na kompresi je fajn TDR Kotelnikov, hezky srovná zvuk a není moc náročný. Když potřebuješ delay, tak doporučuju Valhalla Supermassive, má parádní zvuky a je free. Pro EQ zkus Nova – paráda na úpravu frekvencí. Všechny tyhle pluginy jsou zdarma a nějakou dobu už je používám, fakt mi to pomohlo vylepšit zvuk. Jen si dej pozor na to, že musíš mít Audacity nastavené na 64bit, aby to všechno fungovalo jak má.

92 slov
0.9 minut čtení
14. 10. 2022
Miroslav Macháč
Miroslav Macháč