Jak nastavit délku crossfade efektu v PCM audio editoru?
Potřeboval bych trochu poradit ohledně nastavení crossfade efektu v PCM audio editoru, konkrétně v Audacity. Když pracuji na svých projektech, občas chci, aby se jednotlivé skladby nebo úseky hladce přecházely jeden do druhého a mám pocit, že by mi k tomu mohl pomoci crossfade. Jenže se mi nedaří najít, jak přesně nastavit délku toho efektu. Mám na mysli, jak dlouhý by ten crossfade měl být, aby to znělo dobře, ale zároveň nebylo příliš krátké nebo moc dlouhé. Jak to vlastně funguje? Je to něco, co bych měl nastavit předem nebo až po tom, co nalepím jednotlivé stopy k sobě? A jak vlastně zjistit tu optimální délku? Je nějaká doporučená praxe nebo snad i tipy, které byste mi mohli dát? Zkoušel jsem tu funkci už několikrát a vždycky mám pocit, že mi to nevychází tak, jak bych chtěl. Občas se mi zdá, že to zní jako by se zvukové stopy srazily místo toho, aby plynule přecházely. Takže pokud někdo máte zkušenosti s tímto efektem a víte, jak ho správně nastavit a použít, budu moc rád za každou radu! Děkuji.