Audacity.cz/Fórum/Jak převedu FLAC na AAC v Audacity?

Jak převedu FLAC na AAC v Audacity?

Nějak se mi nedaří převést moje FLAC soubory na AAC pomocí Audacity. Mám pár písniček ve FLAC formátu, které bych chtěl použít na svém mobilu a vím, že AAC je pro mě lepší volba, protože chci ušetřit místo a zní to prý taky lépe. Zkoušel jsem to už několikrát, ale pokaždé se mi něco nedaří. Nevíte, jestli potřebuju nějaké speciální pluginy nebo něco takového? A když už jsem u toho, jak vlastně nastavit kvalitu výstupu, aby to znělo co nejlíp? Taky jsem slyšel, že je dobré vědět něco o bitrate, ale moc tomu nerozumím. Mohl by mi někdo prosím podrobně popsat postup, jak na to? Bylo by fajn mít návod krok za krokem, protože jsem v tomhle úplný nováček a nechci si zničit ty písničky. Děkuju moc za jakoukoli pomoc a rady!

132 slov
1.3 minut čtení
7. 11. 2024
Radek Hladík
Radek Hladík

Převod FLAC na AAC v Audacity není nijak složitý, ale je pravda, že to chce dodatečné pluginy. Tady je jednoduchý postup:

1. Nainstaluj FFmpeg: Aby Audacity umělo pracovat s formátem AAC, musíš mít nainstalovaný FFmpeg. Můžeš ho stáhnout z oficiálních stránek a pak ho v Audacity aktivovat v nastavení (přejdi do Edits -> Preferences -> Libraries a najdi cestu k FFmpeg).

2. Importuj FLAC: Otevři Audacity a přetáhni svůj FLAC soubor do okna programu nebo použij File -> Import -> Audio.

3. Exportuj jako AAC: Pak jdi na File -> Export -> Export as AAC. Tady si můžeš vybrat kvalitu výstupu. Čím vyšší bitrate, tím lepší kvalita, ale zabere to víc místa. Pro mobil bych doporučil něco mezi 128 a 256 kbps.

4. Ulož a hotovo: Vyber si místo, kam chceš soubor uložit, a klikni na OK. Pokud máš nastavený správně FFmpeg, měl by se soubor převést bez problémů.

A to je vlastně vše! Pokud narazíš na nějaké problémy, tak se podívej, jestli máš všechno správně nainstalovaný a nastavený. Držím palce!

166 slov
1.7 minut čtení
12. 8. 2024
Ivana Beranová
Ivana Beranová

Převod FLAC na AAC v Audacity je docela jednoduchý, ale fakt to chce dodržet pár kroků. Takže tady je, co musíš udělat:

1. Nainstaluj Audacity: Ujisti se, že máš nejnovější verzi.

2. FFmpeg knihovna: K převodu na AAC potřebuješ FFmpeg. To je plugin, který umožní Audacity exportovat soubory ve formátu AAC. Můžeš ho stáhnout z jejich stránek a pak ho přidat do Audacity v nastavení.

3. Načti FLAC soubor: Otevři Audacity a nahrávej svůj FLAC soubor. Měl by se ti bez problémů načíst.

4. Exportuj: Jdi na Soubor > Exportovat > Exportovat jako AAC. Pokud nemáš tuhle možnost, znamená to, že FFmpeg není správně nainstalován.

5. Nastavení kvality: Před tím, než uložíš, můžeš si nastavit bitrate. Pro dobrý zvuk doporučuji 256 kbps nebo 320 kbps. Vyšší bitrate znamená lepší kvalitu, ale větší soubor.

6. Ulož a hotovo: Po nastavení vyber místo, kde chceš soubor uložit, a klapni na Uložit.

To je vše! Teď bys měl mít své písničky v AAC formátu a můžeš si je užít na mobilu. Kdyby něco nefungovalo nebo jsi měl další dotazy, klidně se ptej.

172 slov
1.7 minut čtení
14. 11. 2024
Anna Musilová
Anna Musilová