Audacity.cz/Fórum/Nejlepší software na konverzi audio formátů pro Windows?

Nejlepší software na konverzi audio formátů pro Windows?

Hledám nějaký spolehlivý software na konverzi audio formátů pro Windows. Mám spoustu různých souborů, některé jsou ve formátu MP3, jiné třeba WAV nebo FLAC a potřeboval bych je převést do formátu, který se lépe hodí pro moje potřeby. Je mi jedno, jestli je software placený nebo zdarma, hlavně aby byl jednoduchý na používání a měl dobré funkce. Zajímalo by mě, co používáte vy, jaké máte zkušenosti s různými programy a jestli máte nějaké tipy na konkrétní aplikace, které jsou opravdu kvalitní. Slyšel jsem něco o Audacity, ale nejsem si jistý, jestli to zvládne i konverzi audio formátů nebo je lepší volit něco jiného. Mohli byste mi doporučit něco osvědčeného? Jaké funkce by měl takový software mít, abych byl spokojený a nemusel se trápit s nějakými problémy? Díky moc za vaše názory!

131 slov
1.3 minut čtení
20. 9. 2024
Milan Vlk
Milan Vlk

Doporučuji zkusit Freemake Audio Converter, je to zdarma a jde to s ním snadno. Můžeš převádět mezi spoustou formátů jako MP3, WAV, FLAC a další. Je to fakt intuitivní a má docela slušnou rychlost. Pak je tu ještě VLC, ten umí taky konverzi a navíc je to přehrávač. Audacity je dobrý pro úpravy zvuku, ale na konverzi bych ho moc nepoužíval, je to trochu komplikovanější. Kdyby sis chtěl zaplatit za něco pokročilejšího, tak třeba Wondershare UniConverter má hodně funkcí, ale já osobně preferuju ty free verze. Základní funkce jako hromadná konverze nebo možnost nastavit kvalitu zvuku by měly být standard. Hlavně si dej pozor, aby ti program nevyřezával moc kvalitu zvuku při převodu.

113 slov
1.1 minut čtení
8. 12. 2024
Jan Slavík
Jan Slavík

Jasně, tak na konverzi audio formátů pro Windows mám pár tipů. Audacity je super, ale spíš na editaci zvuku než na převod. Pokud hledáš něco víc specializovanýho, zkus třeba Freemake Audio Converter. Je to zdarma a zvládne většinu formátů, co potřebuješ. Další možnost je Any Audio Converter, ten má taky slušné funkce a je jednoduchý na ovládání. Pokud ti nevadí platit, tak by se mohl hodit i Switch Audio Converter – má víc možností a často aktualizace. Hlavně bych doporučil, aby měl ten software možnost převodu do několika různých formátů, dobré uživatelské rozhraní a ideálně i funkci hromadného převodu, když máš víc souborů najednou. Tak snad ti to pomůže!

109 slov
1.1 minut čtení
7. 1. 2025
Božena Bártová
Božena Bártová