Jak správně exportovat audio projekt v Audacity?
Mám trochu zmatek s tím, jak vlastně správně exportovat svůj audio projekt, který jsem vytvořil v Audacity. Pracoval jsem na tom několik dní, nahrával jsem různé stopy, přidával efekty a teď bych to rád dostal do nějakého formátu, abych to mohl sdílet s přáteli nebo třeba nahrát na YouTube. Zkoušel jsem kliknout na "Soubor" a pak "Exportovat", ale nevím si rady s těmi různými možnostmi jako MP3, WAV a další. Co je vlastně nejlepší volba pro export? A co se týče kvality zvuku, je nějaký rozdíl mezi těmi formáty? Mělo by to být ve vysoké kvalitě, ale zároveň nechci, aby to zabíralo moc místa na disku. A co ty metadatové informace? Je potřeba je vyplnit, nebo můžu prostě jen exportovat bez toho? Jaké nastavení bych měl použít pro optimální kvalitu zvuku? Také bych rád věděl, jestli se dá exportovat více stop najednou nebo musím každou vyexportovat zvlášť. Když už mluvím o tom exportu, co se stane s efekty, které jsem použil? Budou ty efekty součástí výsledného souboru? Rád bych slyšel nějaké tipy a triky od zkušenějších uživatelů. Jak to máte vy? Jaký postup používáte při exportu vašich projektů v Audacity? Děkuju moc za jakoukoli radu!