Audacity.cz/Fórum/Proč mi exportovaný zvuk nehraje na jiných zařízeních?

Proč mi exportovaný zvuk nehraje na jiných zařízeních?

Zdravím všechny, mám takový problém a už si s tím nevím rady. Používám Audacity na úpravu a exportování zvuku, ale pak když to zkusím přehrát na jiném zařízení, tak to prostě nefunguje. Zkoušel jsem to na telefonu, tabletu i jiném počítači a nikde se to nepřehrává. Hlavně se jedná o formát, ve kterém to exportuji. Někdy vyberu MP3, jindy WAV, ale pořád je problém. Možná je něco špatně nastavené při exportu? Zkoušel jsem i různá nastavení kvality a bitrate, ale výsledky jsou pořád stejné. Třeba tam je nějaký problém s kodeky nebo s kompatibilitou těchto formátů? Vždycky si říkám, že když to přehraji na jednom zařízení, tak by to mělo jít i na ostatních, ale asi jsem něco přehlédl. Může být také problém v tom, že některá zařízení nemají potřebné kodeky nainstalované? Jaké je vaše zkušenost s exportováním zvuku v Audacity a následným přehráváním na jiných zařízeních? Poradí mi někdo, co dělám špatně? Díky moc!

155 slov
1.6 minut čtení
24. 12. 2024
Jan Žák
Jan Žák

Můžeš mít problém s kompatibilitou formátu nebo kodeků. Pokud používáš MP3, ujisti se, že máš nainstalovaný LAME encoder, jinak to může být problém. WAV by měl fungovat na většině zařízení, ale zkus exportovat s jiným nastavením – třeba 16-bit místo 24-bit. Zkontroluj i nastavení při exportu, jestli nemáš něco špatně nastavené. Někdy to může být i tím, že zařízení nejsou schopná přehrát určité vzorkovací frekvence nebo bitrate. Zkus to třeba na jiném přehrávači nebo udělej konverzi přes online nástroj. Jinak fakt nevím, co by mohlo být špatně.

87 slov
0.9 minut čtení
13. 5. 2024
Milena Šulcová
Milena Šulcová

Může být víc důvodů, proč ti zvuk nehraje na jiných zařízeních. První věc, co zkontroluj, je formát souboru. MP3 by mělo fungovat skoro všude, ale WAV je občas problém s kompatibilitou, protože může mít jiné kodeky. Zkus se podívat na bitrate a sample rate při exportu – některá zařízení mají problém s vyššími hodnotami. Taky si ověř, jestli nemáš zapnuté nějaké speciální efekty nebo nastavení, co by mohlo způsobit problémy. A ano, pokud na jiných zařízeních chybí potřebné kodeky, tak to může být taky problém. Zkus exportovat v jiném formátu nebo zkontrolovat nastavení přehrávače na těch zařízeních. Klidně to zkus i na jiném přehrávači než na tom, co používáš běžně.

110 slov
1.1 minut čtení
30. 12. 2024
Daniel Kopal
Daniel Kopal