Audacity.cz/Fórum/Problémy s ukládáním projektů v Audacity

Problémy s ukládáním projektů v Audacity

Mám problém s Audacity, který mě už nějakou dobu trápí. Když pracuji na svých projektech, tak se mi stává, že když se pokusím uložit svou práci, tak Audacity prostě nic neudělá. Zkusil jsem několik různých verzí a vždycky se mi to stává. Někdy se objeví hlášení o chybě, ale většinou se nic nestane a já jen zůstanu bez uložení své práce. Mám strach, že kvůli tomu ztratím hodiny práce. Zkoušel jsem restartovat program, dokonce i počítač. Mám také podezření, že by to mohlo mít něco společného s tím, jak mám nastavené cesty k úložišti nebo s oprávněními na disku. Mám Windows a není to poprvé, co jsem s tím měl potíže. Dělá mi to velké starosti, protože chci mít jistotu, že svoje projekty neztratím. Mohli byste mi prosím poradit, co všechno bych měl zkontrolovat nebo jaké kroky podniknout? Je nějaká speciální nastavení, na která bych měl dávat pozor? Nebo jestli existují známé chyby v Audacity týkající se ukládání projektů? Každá rada by byla moc vítaná! Děkuji.

166 slov
1.7 minut čtení
30. 4. 2022
Radek Trnka
Radek Trnka

Myslím, že bys měl zkontrolovat pár věcí. První je, zda máš Audacity nainstalované správně a jestli máš poslední verzi. Někdy starší verze můžou mít problémy s ukládáním. Zkus taky spustit Audacity jako správce, to může vyřešit problémy s oprávněními na disku. Dále se podívej na to, kde ukládáš projekty – jestli v nějaké složce, kde nemáš plný přístup, tak to může dělat problémy. Možná bys měl zkusit uložit projekt na jiný disk nebo do jiné složky. A když už mluvíme o chybách, zkus si prohlédnout logy programu, jestli tam není nějaká zmínka o tom, co se děje. V krajním případě bys mohl zkusit přeinstalovat Audacity nebo dokonce vymazat nastavení programu. Hlavně nezapomeň pravidelně zálohovat práci, aby sis ušetřil nervy.

119 slov
1.2 minut čtení
4. 4. 2022
Lucie Stehlíková
Lucie Stehlíková

Zní to frustrující. Měl jsem podobný problém s ukládáním v Audacity. Zkus pár věcí. Nejprve zkontroluj, jestli máš dostatek místa na disku, někdy to může být příčina. Pak se podívej na oprávnění k složkám, kde se snažíš projekt ukládat. Mělo by to být v nějaké veřejné složce nebo alespoň tam, kde máš plná práva. Zkus také spustit Audacity jako administrátor – klikni pravým tlačítkem a vyber tu možnost. Jestli používáš nějaké pluginy nebo efekty, může to taky způsobovat problémy, tak je zkus vypnout a uvidíš. A nakonec, jestli tě to opravdu trápí, zálohuj si práci často tím, že exportuješ hotové části projektu jako audio soubory. To ti aspoň dá jistotu, že něco nebude ztraceno. Držím palce!

116 slov
1.2 minut čtení
25. 10. 2024
Bohuslav Zlámal
Bohuslav Zlámal