Audacity.cz/Fórum/Jak sloučit více nahrávek v Audacity?

Jak sloučit více nahrávek v Audacity?

Už nějakou dobu se snažím v Audacity spojit několik zvukových nahrávek dohromady, ale pořád mi to nějak nejde. Mám tady pár jednotlivých stop, které bych chtěl mít v jednom souboru, ale nevím přesně, jak na to. Zkoušel jsem je importovat do projektu, ale když je tam mám, tak nevím, co s nimi dál. Nechci, aby se mi ty nahrávky překrývaly nebo něco podobného, chci je prostě jen sloučit. Vím, že Audacity má různé funkce pro úpravu zvuku a míchání stop, ale jak se to vlastně dělá? Musím je nějak označit nebo použít nějaký konkrétní příkaz? A co potom? Když už je sloučím, jak je pak uložím jako jeden soubor? Bude to ve formátu MP3 nebo WAV, nebo jak to vlastně funguje? Můžete mi prosím poradit krok za krokem, co všechno udělat, abych dosáhl toho, že všechny ty nahrávky budou v jedné stopě a já si to pak mohl uložit na svůj počítač? Děkuju moc za jakoukoli pomoc!

157 slov
1.6 minut čtení
1. 12. 2024
Matěj Prokop

Takže, jak sloučit ty nahrávky v Audacity? Je to celkem jednoduché. Nejprve importuj všechny svoje zvukový stopy do projektu. Pak se ujisti, že jsou pod sebou v různých stopách (pokud se ti nezkryjou). Teď je nejlepší je označit – vyber první stopu, pak podrž Shift a klikni na další stopy, který chceš sloučit.

Jakmile máš všechny stopy vybraný, jdi do menu nahoře a najdi „Tracks“. V tom menu vyber „Mix“ a pak „Mix and Render“. To by mělo všechny vybraný stopy spojit do jedný.

Teď k uložení – jdi na „File“, pak „Export“ a vyber formát, co chceš – třeba WAV nebo MP3, podle toho, co potřebuješ. Vyplň potřebný info a ulož to.

A to je celý! Teď bys měl mít všechny nahrávky v jedný stopě a uložený jako jeden soubor. Snad to pomůže!

132 slov
1.3 minut čtení
13. 12. 2024
František Duchoň

Když chceš sloučit víc nahrávek v Audacity, tak to není zas tak složitý. Nejprv si všechny nahrávky otevři v jednom projektu. Pak je všechny umísti na jednu časovou osu, aby se ti nepřekrývaly. Můžeš je posunovat myší. Až to budeš mít hezky za sebou, tak je označ všechny najednou – stačí kliknout na první stopu, pak podrž Shift a klikni na poslední. Pak jdi do menu nahoře na "Stopy" a zvol "Sloučit stopy". Tím se ti to všechno spojí do jedný stopy. Když už to máš hotový, tak to ulož jako jeden soubor. Jdi na "Soubor", pak "Exportovat" a vyber formát, co potřebuješ – MP3 nebo WAV, podle toho, co preferuješ. Pokud chceš MP3, tak možná budeš muset doinstalovat LAME encoder, ale Audacity ti to samo řekne. A to je vlastně vše! Tak snad to pomůže.

136 slov
1.4 minut čtení
4. 1. 2025
Ladislav Navrátil
Audacity.cz/Články/Lepení audia
Jak efektivně spojit více audio stop do jedné bez ztráty kvalityPraktický návod na spojování vícero nahrávek do jedné s důrazem na zachování zvukové kvality. Naučte se efektivní techniky a tipy pro práci s Audacity...
1000 slov
10 minut čtení
2. 8. 2023
Karolína Černá
Přečíst článek