Jak nastavit EQ pro zhoubné frekvence v mých vokálech?
Přemýšlím, jak správně nastavit ekvalizér, abych eliminoval ty otravné zhoubné frekvence ve svých vokálech. V poslední době jsem se snažil nahrávat zpěv, ale něco mi na tom nešlape. Mám pocit, že můj hlas zní tak trochu plechově a občas až špinavě. Zkoušel jsem různé pluginy, ale stále to není ono. Když použiji EQ, tak se snažím najít ty problematické frekvence, ale občas je to pro mě jako hledání jehly v kupce sena. Jak přesně poznám, které frekvence by měly být sníženy? Je lepší se zaměřit na nízké, střední nebo vysoké frekvence? Kdybych měl například zjistit, co udělat s nějakým nepříjemným sykáním nebo s tím „duněním“, jak bych měl postupovat? Vím, že existují techniky jako „sweep“ pro hledání těch špatných tónů, ale nevím, jak to aplikovat v praxi. Mohli byste mi dát nějaké tipy na konkrétní hodnoty nebo frekvenční rozsahy, které bych měl zohlednit při úpravách? Jak moc by se měly používat notch filtry? Mám strach, že když to přeženu s EQ, tak mi to pak kazí celkovou kvalitu záznamu. Jak bych měl přistupovat k vyvážení těchto frekvencí a jaké nástroje nebo techniky byste doporučili, abych dosáhl co nejlepšího zvuku? Díky moc za pomoc!