Jak odstranit šum z vokální stopy v Audacity?
Narazil jsem na docela frustrující problém, když jsem se pokoušel nahrát něco ve svém domácím studiu. Mám mikrofon, který by měl být docela slušný, ale když si poslechnu nahrávku, tak tam vždycky slyším nějaký šum. Je to jako by mi někdo za mikrofonem šeptal nebo co, a vůbec to nezní dobře, když se snažím udělat nějaký pěkný vokál. Zkoušel jsem různě upravovat nastavení, ale pořád mi to dělá starosti. Chci se zeptat, jestli je nějaký jednoduchý způsob, jak odstranit šum z vokální stopy v Audacity. Narazil jsem na různé tipy a triky, ale většinou jsou to jen složité návody nebo příliš technické věci, které mi stejně moc nepomohly. Máte někdo zkušenost s tímto programem a víte, jak funguje ta funkce na odstranění šumu? Jaké kroky bych měl následovat, abych dosáhl čistějšího zvuku bez toho otravného šumu? A co když mám nahrávku už hotovou? Můžu s tím něco dělat i postprodukcí? Omlouvám se za možná zmatený dotaz, ale jsem v tomto nováček a chtěl bych, aby moje nahrávky vypadaly profesionálněji. Děkuju moc za jakékoliv rady alebo tipy!