Jaký mikrofon vybrat na nahrávání domácí hudby?
Zdravím všechny, přemýšlím o tom, jaký mikrofon by byl nejlepší na nahrávání domácí hudby. Mám nějaké základní vybavení, ale mikrofon mě zatím moc nezajímá, protože nevím, co přesně hledat. Chci nahrávat zpěv a kytaru, a tak by mě zajímalo, jestli je lepší jít do něčeho levnějšího nebo investovat do kvality. Myslíte, že se vyplatí koupit kondenzátorový mikrofon, nebo stačí dynamický? Já jsem slyšel, že kondenzátory jsou lepší na jemné detaily, ale zase prý potřebují fantomové napájení. Co to vlastně je? A co se týče různých značek - je lepší zvolit něco známého jako Shure nebo AKG, nebo existují i jiné méně známé značky, které nabízejí skvělou kvalitu za rozumnou cenu? A co třeba USB mikrofony? Jsou dobré pro nahrávání do Audacity nebo se raději držet klasických XLR mikrofonů? Jak moc důležitý je také předzesilovač? Myslím si, že to může mít vliv na celkovou kvalitu zvuku. Jaké máte zkušenosti vy? Co byste doporučili někomu, kdo chce začít s domácím nahráváním a nechce hned utratit majlant? Děkuji za rady a tipy.