Co dělat, když mi mikrofon šumí a nahrávka není čistá?
Mám problém s mým mikrofonem. Když nahrávám, tak to šumí a zvuk není vůbec čistý. Zkoušel jsem různě posunout mikrofon a i změnit nastavení v Audacity, ale nic nepomohlo. Šum se nahrává do každého záznamu a já nevím, co s tím. Mám pocit, že to může být něco s kabelem nebo snad nastavením zvuku v počítači. U některých nahrávek je slyšet i nějaké praskání anebo pískání a to mi fakt lezlo na nervy. Zkoušel jsem už i jiný mikrofon, ale výsledek byl stejný. Zajímalo by mě, jestli je nějaký způsob, jak eliminovat to šumění nebo alespoň zmírnit tenhle problém. Nechci si kupovat nový mikrofon, když tenhle by mohl fungovat, kdybych jen věděl, co udělat. Mám taky pocit, že to může být něco s ovladači zvuku nebo se zvukovou kartou, ale nejsem si jistý. Může mi někdo poradit? Jaké mám mít nastavení pro nahrávání? Existují v Audacity nějaké efekty nebo filtry, které by mohly pomoct? Je to fakt frustrující, protože jsem se těšil na nahrávání a teď se musím potýkat s takovými problémy. Jaké máte zkušenosti s šumícím zvukem? Co byste doporučili?