Dynamický mikrofon do studia místo kondenzátorového?
Zajímalo by mě, jestli je možné použít dynamický mikrofon v nahrávacím studiu místo kondenzátorového mikrofonu. Vím, že kondenzátorové mikrofony jsou často preferovány pro jejich citlivost a schopnost zachytit detaily, ale mám doma starý dynamický mikrofon a přemýšlím, jestli by to nebylo v pohodě. Chtěl bych nahrávat vokály a možná i nějaké akustické nástroje, ale nejsem si úplně jistý, jestli to s dynamickým mikrofonem dává smysl. Mám strach, že kvalita zvuku nebude dostatečná nebo že to nebude znít tak dobře jako s kondenzátorovým. Jaké jsou vlastně hlavní rozdíly mezi těmito typy mikrofonů? Je nějaký konkrétní žánr hudby, kde by dynamický mikrofon mohl fungovat lépe než kondenzátorový? Třeba jsem slyšel, že dynamické mikrofony se hodí spíš na live vystoupení a na nahrávání v hlučnějších prostředích. Myslíte si, že je tedy šance, že bych s tím dynamickým mikrofonem dokázal udělat kvalitní nahrávku nebo bych se měl raději podívat po nějakém dobrém kondenzátorovém modelu? A co třeba příslušenství jako pop filtry nebo stojany, musím to řešit jinak pro jeden typ mikrofonu než pro druhý? Omlouvám se za tolik otázek, ale rád bych pochopil víc o tom, jak různé mikrofony fungují a co je pro moje potřeby nejvhodnější. Díky moc za jakékoli tipy!