Audacity.cz/Fórum/Jak importovat MIDI soubor do Audacity?

Jak importovat MIDI soubor do Audacity?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně práce s Audacity. Zkouším se dostat k tomu, jak importovat MIDI soubory do tohoto programu. Vím, že Audacity je skvělý nástroj na úpravu zvuku, ale trošku se mi to komplikuje, když chci pracovat právě s MIDI. Mám nějaké skladby v MIDI formátu, které bych chtěl upravit a poté exportovat jako audio soubory. Zkoušel jsem to už několikrát, ale vždycky jsem narazil na nějaké problémy. Někdo mi říkal, že to nejde přímo v Audacity, ale potřeboval bych to nějak udělat, protože chci mít možnost manipulovat s těmito daty. Možná existuje nějaký plugin nebo alternativní metoda? Jaké jsou vlastně možnosti, jak dostat tyto MIDI stopy do Audacity? Byl by také někdo ochoten podělit se o zkušenosti, jaké jsou nejlepší postupy při práci s MIDI v tomto programu? Myslím, že by to bylo užitečné nejen pro mě, ale i pro ostatní uživatele, kteří se potýkají se stejným problémem. Děkuji za jakoukoli pomoc a rady!

157 slov
1.6 minut čtení
30. 12. 2024
Magdaléna Dvořáková
Magdaléna Dvořáková

MIDI soubory přímo v Audacity neotevřeš, protože to není DAW, ale spíš audio editor. Musíš je nejdřív převést na zvukový formát. Můžeš to udělat tak, že použiješ nějaký software nebo plugin, co umí přehrát MIDI a exportovat to jako WAV nebo MP3. Například programy jako MuseScore nebo GarageBand, pokud máš Mac, to zvládnou. Pak si ten zvukový soubor hodíš do Audacity a tam s ním můžeš manipulovat jak chceš. Někdo doporučuje i VSTi pluginy, ale to je spíš pokročilé. Takže shrnuto – chce to převod do audio formátu a pak už v Audacity pohodička.

94 slov
0.9 minut čtení
9. 1. 2025
František Bárta
František Bárta

MIDI soubory se do Audacity přímo importovat nedají, protože Audacity je primárně audio editor a MIDI je spíš datový formát pro noty. Ale neboj, dá se to obejít. Zkus použít nějaký DAW (Digital Audio Workstation) jako je třeba FL Studio nebo Cakewalk, kde ty MIDI stopy otevřeš a pak je exportuješ jako WAV nebo MP3. Tyto zvukové soubory už pak můžeš v Audacity normálně upravit. Další možnost je použít virtuální syntetizátor, který ti MIDI převede na audio, a to pak nahrát do Audacity. Je to trochu víc práce, ale jde to. Pokud chceš manipulovat s MIDI přímo, pak bys měl zvážit nějaký sofistikovanější program na práci s MIDI. Doufám, že to pomůže!

112 slov
1.1 minut čtení
31. 1. 2025
Pavla Jedličková
Pavla Jedličková