Proč jsou některé podcasty tak tiché nebo naopak příliš nahlas?
Nedávno jsem si začal více všímat, jak moc se liší úroveň zvuku mezi různými podcasty, a přemýšlím, jestli je to normální nebo něco, co bych měl řešit. Občas narazím na podcast, který je tak tichý, že mám problém slyšet, co hosté říkají, i když mám hlasitost na maximum. Na druhou stranu pak někdy poslechnu podcast, který je tak nahlas, že mě to doslova bouchne do uší a musím rychle stáhnout hlasitost. Je to snad problém s mým zařízením nebo s tím, jak jsou podcasty natáčené a zpracované? Myslím si, že by mělo být nějaké standardní nastavení pro úroveň zvuku, ale zdá se, že každý tvůrce má svůj vlastní styl. Je možné, že někteří lidé používají špatné mikrofony nebo nedodržují nějaké základní techniky při nahrávání? Také by mě zajímalo, jestli je něco, co mohu udělat na svém konci, abych tyto rozdíly v hlasitosti vyrovnal. Například, mám nějaké nastavení na svém telefonu nebo počítači, které by mi mohlo pomoci lépe poslouchat? Zajímá mě i to, jestli je nějaký způsob, jak by mohli tvůrci podcastů lépe zajistit konzistentní úroveň zvuku napříč různými epizodami. Těchto problémů jsem si všiml u několika oblíbených podcastů a je to pro mě osobně dost rušivé. Zkrátka jsem zvědavý na názory ostatních. Máte někdo podobnou zkušenost? Co byste doporučili jako nejlepší postupy pro poslech podcastů bez těchto výkyvů v hlasitosti?