Jak analogové zpracování ovlivňuje kvalitu zvuku?
Zajímalo by mě, jak vlastně analogové zpracování ovlivňuje kvalitu zvuku. Vždycky jsem slyšel, že analogové zařízení, jako jsou gramofony nebo analogové mixážní pulty, mají nějaký svůj specifický zvukový charakter. Mám pocit, že digitální audio je sice čisté a přesné, ale přesto mi něco chybí. Vím, že v analogovém světě se používají různé trubice a transformátory, což prý přidává na teplejším a bohatším zvuku. Je to pravda? Jaký je rozdíl v dynamice mezi analogovým a digitálním zpracováním? A co třeba šum nebo zkreslení? Slyšel jsem, že to může být v analogovém světě mnohem příjemnější než v digitálu, který se snaží být dokonalý. Jak si tedy stojí analogové zpracování ve srovnání s moderními digitálními technikami? Zajímalo by mě i to, jestli se dá nějak skloubit obojí – tedy jak využít výhody analogového zpracování při práci v digitálním prostředí, jako je třeba Audacity. Je nějaký způsob, jak přenést ten „analogový feeling“ do digitálních nahrávek? Co si o tom myslíte? Rád bych znal názory ostatních, kteří mají s tímto tématem zkušenosti.