Může analogové zařízení dodat mému projektu na autentičnosti?
Zajímalo by mě, jestli má smysl používat analogové zařízení při práci na zvukových projektech. Myslím tím různé starší rekordéry, mixážní pulty nebo i efekty jako je například tape delay. Poslední dobou se hodně mluví o tom, jak analogový zvuk má něco zvláštního, co digitální technologie nedokáží napodobit. Je pravda, že analogové zařízení může přidat určitou hloubku a teplo do nahrávek? Jak moc to ovlivňuje celkovou atmosféru a autenticitu hudby nebo audio projektů, na kterých pracuji? Zajímá mě, jestli mají ostatní pozitivní zkušenosti s integrací těchto starších technologií do svých moderních workflow. Mám pocit, že je to trend, který se vrací zpět, ale zároveň jsem skeptický k tomu, jestli to opravdu stojí za investici do analogového vybavení. Jaké máte názory na tuto kombinaci? Slyšel jsem, že analogové zařízení může mít specifické charakteristiky, které mohou udělat nahrávky zajímavějšími. Co si o tom myslíte? Může to třeba zvýšit hodnotu projektu v očích posluchačů? Děkuju za názory!