Jaký mikrofon je nejlepší na analogové nahrávání?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaký mikrofon byste doporučili pro analogové nahrávání. Už nějakou dobu zkoumám různé možnosti, ale vždycky mě zajímá názor ostatních. Vím, že analogové nahrávání má svůj specifický zvuk a atmosféru, a proto si myslím, že je důležité mít ten správný mikrofon, aby to zaznělo co nejlíp. Plánuji nahrávat různé nástroje - kytaru, klavír a možná i vokály. Zajímalo by mě, jestli jsou lepší kondenzátorové mikrofony nebo dynamické, nebo jestli se hodí nějaké speciální modely od známých značek. Také by mě zajímalo, jak moc ovlivňuje cena kvalitní nahrávku. Je třeba investovat víc peněz do drahých mikrofonů, nebo jsou i levnější varianty, které nabízí dobrou kvalitu? Mám pocit, že analogové nahrávání vyžaduje jiný přístup než digitální, a proto bych chtěl slyšet zkušenosti ostatních. Které mikrofony vás zaujaly a proč? Přijde mi to jako důležitá součást celého procesu nahrávání a rád bych se poučil od těch, kteří mají víc zkušeností. Díky za jakoukoli radu!