Audacity.cz/Fórum/Jaké kabely potřebuji pro analogové zařízení?

Jaké kabely potřebuji pro analogové zařízení?

Zdravím všechny, mám otázku ohledně kabelů. Mám doma nějaké starší analogové zařízení, které bych chtěl připojit k modernímu audio systému, ale nejsem si jistý, jaké kabely potřebuji. Zkoušel jsem použít běžné audio kabely, ale něco to nedává a zvuk je strašně slabý nebo úplně chybí. Takže se ptám, jestli potřebuju nějaké speciální kabely na to analogové zařízení. Musím mít třeba nějaké specifické jacky nebo cinche? A co délka kabelů, má to vliv na kvalitu zvuku? Vím, že u digitálních zařízení jsou kabely docela důležité, ale jak je to s analogem? Je pravda, že některé kabely můžou ovlivnit i šum nebo zkreslení zvuku? Rád bych věděl, jestli existují nějaké doporučené značky nebo typy kabelů, které by byly ideální pro analogové přístroje. Mám obavy, že pokud si koupím špatný kabel, tak ztratím všechnu tu krásu zvuku, kterou jsem s tím analogem měl. Díky moc za pomoc!

144 slov
1.4 minut čtení
14. 9. 2021
Petr Čermák
Petr Čermák

Při připojování analogového zařízení k modernímu audio systému bys měl používat RCA (cinch) kabely, pokud máš cinch výstupy na obou zařízeních. Když máš jack výstupy, tak použij 3,5mm jack na cinch nebo 6,3mm jack na cinch kabely. Zkontroluj, jestli je zařízení správně nastaveno, třeba na výstup místo na vstup. Délka kabelu může ovlivnit kvalitu zvuku, hlavně u delších kabelů může vzniknout šum. Takže se drž raději kratších kabelů, ideálně do 5 metrů. A co se týče značek, vyhni se levným kabelem a radši zkus něco od známějších výrobců jako Monster nebo Belkin, ušetříš si tím problémy se zkreslením zvuku. Jo a dej pozor na kvalitu konektorů, ty jsou dost důležitý. Držím palce!

112 slov
1.1 minut čtení
4. 2. 2025
Matěj Prokop
Matěj Prokop

Kabely pro analogové zařízení můžeš vybírat podle toho, co máš za přístroj. Pokud jde o audio, většinou se používají cinch kabely (RCA) nebo jacky (3,5mm nebo 6,3mm). Důležité je, aby kabely byly kvalitní a dobře stíněné, jinak můžeš mít problémy s šumem nebo slabým zvukem. Délka kabelu taky hraje roli - čím delší, tím větší šance na ztrátu signálu a zkreslení. Doporučuji se podívat na nějaké známé značky jako Monster nebo Mogami, ty mají dobré recenze. Když koupíš levný kabel, tak to může fakt ovlivnit kvalitu zvuku. Takže radši investuj do něčeho pořádného.

93 slov
0.9 minut čtení
1. 6. 2024
Alois Bílek
Alois Bílek