Jak převést analogové nahrávky do digitální podoby?
Zdravím všechny, mám takový technický dotaz ohledně digitalizace zvuku. Mám doma spoustu starých kazet a vinylů, které bych rád přetvořil do digitální formy, abych je mohl poslouchat na svém počítači nebo třeba mobilu. Vím, že se to dá udělat pomocí různých programů jako je Audacity, ale nevím, jestli k tomu potřebuju nějaké speciální zařízení nebo jestli stačí jenom něco málo. Jaké kabely budu potřebovat? Mám doma starý gramofon, který vypadá stále funkční, ale nevím, jak ho propojit s počítačem. Musím mít nějakou zvukovou kartu, nebo to půjde i bez ní? A co se týče kvality zvuku, jak moc se zhorší po převodu do digitální podoby? Je potřeba nahrávky nějak předzpracovat nebo stačí jen nahrát a upravit v Audacity? Jaký formát byste doporučili pro uložení těchto nahrávek, aby to nezabralo příliš místa, ale zároveň aby kvalita zvuku zůstala co nejlepší? Dále se chci zeptat, jestli máte nějaké tipy na úpravy po nahrání, třeba odstranění šumu nebo zlepšení celkového zvuku. Chtěl bych mít kvalitní digitální verze svých oblíbených skladeb. Děkuji za všechny rady a zkušenosti!