Praskání zvuku při nahrávání v Audacity
Když se pokouším nahrávat zvuk v Audacity, tak se mi stává, že zvuk občas praská nebo se jakoby trhá. Vždycky mám pocit, že to kazí celkovou kvalitu nahrávky a já nevím, co s tím dělat. Mám nastavený mikrofon, který používám už dlouho a nikdy jsem s ním neměl problémy, ale teď je to jako by se něco změnilo. Zkoušel jsem různé formáty nahrávání a dokonce i jiné vstupní zařízení, ale pořád se to děje. Myslím si, že by to mohlo být nějaké nastavení v Audacity nebo něco ohledně mého počítače, ale nejsem si jistý, kde začít hledat příčinu. Může to být způsobené vysokým zatížením procesoru při nahrávání? Nebo by to mohlo mít něco společného s nastavením vzorkování? Vždycky jsem slyšel, že praskání zvuku může být způsobeno i tím, jaké má člověk nastavené buffer size nebo latenci. Jaké máte zkušenosti s těmito problémy? A co bych měl udělat, abych tomu předešel? Kdybyste měli nějaké tipy nebo rady, budu moc vděčný. Doufám, že se to dá nějak vyřešit, protože chci mít kvalitní nahrávky bez jakýchkoliv problémů.