Jaký mikrofon zvolit pro nahrávání koncertu?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl nahrát koncert, na kterém budu hrát s kapelou, a tak hledám rady ohledně výběru mikrofonu. Chtěl bych, aby zvuk byl co nejkvalitnější, abych mohl později udělat dobré záznamy a třeba je sdílet na internetu nebo použít pro vlastní projekty. Mám nějaké zkušenosti se zvukem, ale co se týče mikrofonů, nejsem si úplně jistý, co je nejlepší volba pro live nahrávání. Zajímalo by mě, jestli byste doporučili nějaký konkrétní typ mikrofonu, jestli je lepší dynamický nebo kondenzátorový? Taky přemýšlím o tom, zda je potřeba mít více mikrofonů pro různé nástroje nebo stačí jeden univerzální. A co umístění mikrofonu? Jak daleko by měl být od zdroje zvuku? Vím, že to hodně závisí na typu hudby a akustice místa, ale rád bych znal vaše názory a zkušenosti. Měli byste nějaké tipy na značky nebo modely, které jsou osvědčené pro nahrávání koncertů? A co cena? Zjistil jsem, že mikrofony se pohybují v širokém cenovém rozmezí a nevím, jestli investovat do dražšího kousku nebo se spokojit s levnější variantou. Každá rada bude vítaná! Děkuju moc!