Audacity.cz/Fórum/Jak přidat markery k dlouhým nahrávkám v Audacity?

Jak přidat markery k dlouhým nahrávkám v Audacity?

Zdravím všechny, potřebuju poradit s jednou věcí ohledně Audacity. Mám delší nahrávku, která je rozdělená do několika částí a chtěl bych k ní přidat markery, abych se mohl snadno orientovat v tom, co kde je. Zkoušel jsem různé způsoby, ale pořád se mi to nedaří. Možná jsem jen neobjevil tu správnou funkci nebo možnost. Vím, že markery by mi mohly hodně usnadnit práci a pomoci mi rychle najít důležité momenty ve zvuku. Takže jestli někdo z vás víte, jak přesně na to, byl bych moc vděčný za nějaký postup nebo tipy. Třeba jestli je potřeba něco nastavit předtím, než začnu přidávat markery nebo jak vůbec na to v té aplikaci. Zkoušel jsem už i návodů na internetu, ale většinou se zaměřují na kratší klipy a já potřebuju něco pro delší nahrávky. Díky moc za jakoukoli pomoc!

136 slov
1.4 minut čtení
31. 10. 2022
Zuzana Švábová
Zuzana Švábová

Pokud chceš přidat markery k dlouhým nahrávkám v Audacity, můžeš to udělat docela lehce. Nejprve si otevři tu svou nahrávku a pak si dej pozor na místo, kde chceš marker přidat. Když se dostaneš na správné místo, stačí kliknout na "Tracks" v horním menu a pak vybrat "Add Label at Selection" (taky to může být Ctrl+B). Tím se ti vytvoří nový label, kam můžeš napsat název nebo poznámku. Takže si takhle přidáš markery tam, kde potřebuješ a pak se můžeš snadno orientovat při úpravách. Když chceš mít všechno hezky pohromadě, zkus si pak exportovat ty markery jako textový soubor, co ti usnadní hledání. Hodně štěstí!

105 slov
1.1 minut čtení
26. 4. 2024
Jan Pecka
Jan Pecka

Nejjednodušší způsob, jak přidat markery v Audacity, je použít funkci pro označení. Stačí se dostat na místo, kde chceš marker přidat, a pak stisknout klávesovou zkratku Ctrl+B (nebo Cmd+B na Macu). Otevře se dialogové okno, kde můžeš napsat název markeru nebo nějaký poznámku. Tímto způsobem si můžeš označit důležitý momenty v nahrávce.

Pokud chceš přidat více markerů, tak je prostě přidej na různá místa podle potřeby. Můžeš je pak snadno procházet ve zobrazení seznamu markerů, což ti usnadní orientaci v delších nahrávkách. Je dobrý mít to dobře pojmenovaný, abys věděl, co kde je.

Nezapomeň si pak uložit projekt, aby se ti to neztratilo. A kdyby sis chtěl markery pak exportovat jako textový soubor, máš na to taky možnost v menu. Snad to pomůže!

121 slov
1.2 minut čtení
28. 9. 2024
Daniel Buchta
Daniel Buchta