Jak vybrat správný mikrofon pro klávesy?
Čau, potřebuju poradit ohledně výběru mikrofonu pro moje klávesy. Chci, aby to znělo fakt dobře, ale nejsem si jistý, co všechno bych měl brát v potaz. Mám na mysli něco pro domácí nahrávání, takže chci, aby byl mikrofon kvalitní a dokázal dobře zachytit zvuk kláves. Zajímalo by mě, jestli je lepší kondenzátorový mikrofon nebo dynamický. Jaký je mezi nimi rozdíl a jaký byste doporučili pro klávesy? Dále se poohlížím po tom, jaké vlastnosti by měl mít ten správný mikrofon. Měla by hrát roli citlivost nebo frekvenční rozsah? A co třeba umístění mikrofonu při nahrávání? Je lepší ho mít blízko kláves nebo dál? Taktéž by mě zajímalo, jestli je dobré investovat do nějakého předzesilovače nebo jiného vybavení, aby se zlepšila kvalita zvuku. Kdybych měl dát rozpočet, tak zhruba okolo 3000 Kč, je to dost na slušný mikrofon? Rád bych věděl i něco o značkách, které jsou spolehlivé a nabízejí dobrý poměr cena/výkon. Takže pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti s výběrem mikrofonu pro klávesy, budu moc vděčný za jakoukoli radu. Díky moc!