Jak nastavím správně kompresor, aby bylo všechno vyvážené?
Zajímalo by mě, jak se správně nastavuje kompresor při práci s audionahrávkami, protože si nejsem jistý, co všechno to obnáší. Když nahrávám nějaké instrumentální skladby nebo vokály, tak mě trápí, že někdy jsou části příliš hlasité a jindy zase moc tiché. Snažím se najít rovnováhu, ale nějak mi to nejde. Jaké parametry bych měl sledovat? Co znamená threshold a ratio a jak to ovlivňuje celkový zvuk? Měl bych třeba začít s nějakými přednastavenými hodnotami a pak je doladit podle svých potřeb? Nebo je lepší nastavit vše ručně od začátku? Jakmile nastavím kompresor, co by měl být další krok? Mám se zaměřit na úroveň výstupu po aplikaci efektu? A co třeba attack a release časy? Jak moc to ovlivňuje dynamiku nahrávky? Mám vůbec používat kompresi na všechno, nebo jsou nějaké situace, kdy naopak spíš uškodí celému mixu? Rád bych znal názory a tipy od zkušenějších uživatelů, protože mám pocit, že jsem v tomto směru trošku ztracený. Takže jak tedy správně nastavit kompresor, aby bylo všechno vyvážené a znělo to skvěle?