Co dělat, když mi po použití kompresoru zkresluje zvuk?
Rád bych se zeptal, jestli má někdo zkušenosti s tím, co dělat, když po použití kompresoru v Audacity mi zvuk začíná zkreslovat. Mám pocit, že když nastavím kompresi na moje nahrávky, tak to sice zní hlasitěji, ale zároveň se objeví nějaké divné šumy a zesílení určitých frekvencí, které bych rád vyřešil. Zkoušel jsem různé nastavení prahu a poměru, ale pořád to prostě zní jinak, než jak bych si představoval. Nahrávám hlavně vokály a instrumenty a přitom chci zachovat co nejvíc přirozenosti zvuku. Může mít něco společného se vstupními úrovněmi signálu? Nebo je možná problém v tom, že kompresor musím používat jinak? Jaké jsou tipy na to, jak správně nastavit kompresor, aby nedocházelo k tomu zkreslení? A je možné použít nějaké další efekty nebo úpravy po kompresi, které by pomohly vyčistit zvuk? Rád by věděl také, jestli je lepší použít jiný typ kompresoru nebo zda existují alternativní metody zpracování zvuku v Audacity, které by mohly přinést lepší výsledky. Děkuji za jakékoliv rady či zkušenosti.