Proč bych měl používat metronom při nahrávání písničky?
Zajímalo mě, jaký má vlastně smysl používat metronom při nahrávání vlastní hudby. Když si to tak vezmu, většina lidí přece hraje v rytmu nějak přirozeně, nebo ne? Nezdá se mi, že by to bylo nutné mít pořád nějaký tikající zvuk na pozadí. Mám takový pocit, že když nahrávám písničku, ráda bych, aby to mělo duši a aby to šlo tak nějak samo od sebe. Ale pak jsem narazila na několik videí a článků, kde se doporučuje metronom jako jakýsi společník pro nahrávání. Takže se ptám, proč bych měla mít ten metronom zapnutý? Co mi to vlastně přinese? Slyšela jsem, že je to dobré pro udržení tempa a rytmu, ale co když já chci hrát víc volně a emotivně? Ztrácím něco tím, že se budu snažit držet nějakého ustáleného tempa? A co třeba, když nahrávám s kapelou? Mělo by to být stejné jako při sólovém hraní? Není pak ten metronom spíš rušivý prvek? Budu mít lepší výsledek, když ho použiju? Také jsem slyšela názory, že metronom je nezbytný pro nahrávání více stop a že to pomůže vytvořit hladší zvuk. Můžete mi říct, jak přesně by mi to mělo pomoct? Co třeba v případě různých žánrů - je metronom užitečný ve všech stylech hudby nebo jen v některých? Určitě bych byla ráda za rady a zkušenosti ostatních, kteří mají s používáním metronomu při nahrávání písniček nějaké zkušenosti. Jaké máte názory na tuto věc?