Jak nastavit zvukové efekty na mikrofon během koncertu?
Zajímá mě, jak správně nastavit zvukové efekty na mikrofon při vystoupení na koncertě. Mám nějaké základní vybavení a chtěl bych to dotáhnout k dokonalosti. Mám na mysli efekty jako reverb, echo nebo třeba flanger, ale vůbec nevím, jak je správně použít, aby to vyznělo profesionálně a nepřehlušilo mě to během zpěvu nebo hraní. Jaké zařízení k tomu vlastně potřebuju? Stačí mi jen mixer nebo musím mít i nějaké externí procesory? A co třeba software, jako Audacity nebo něco jiného, je to vhodné i pro živé vystoupení, nebo se to používá spíš na studijní nahrávky? Vím, že každý koncert je jiný a záleží na akustice místa, ale můžete mi prosím poradit nějaké obecné tipy na nastavení těchto efektů? Jakým způsobem by se měly nastavovat úrovně, abych měl zvuk vyvážený? A co dělat, když nějaký efekt nefunguje tak, jak bych si představoval? Je lepší mít efekty nastavené předem, nebo je měnit přímo během vystoupení? Prosím o jakékoli rady nebo zkušenosti. Rád bych se vyhnul trapasům a udělal svému vystoupení co nejlepší zvuk.