Audacity.cz/Fórum/Nové VST pluginy pro mixování – co doporučujete?

Nové VST pluginy pro mixování – co doporučujete?

Zdravím všechny audio nadšence! Nedávno jsem se ponořil do světa mixování a hledám nějaké nové VST pluginy, které by mi mohly pomoci posunout moje projekty na vyšší úroveň. Zatím používám pár základních nástrojů, ale cítím, že je čas obohatit svůj arsenál o něco nového a zajímavého. Mám na mysli pluginy, které by mohly být skvělé pro různé aspekty mixování – od kompresorů a ekvalizérů po efekty jako reverb nebo delay. Zajímalo by mě, jaké novinky v oblasti VST pluginů jste objevili vy? Co vás zaujalo a proč? Existují nějaké specifické pluginy, které byste doporučili pro určitý typ hudby nebo pro práci s konkrétními nástroji? Taktéž by mě zajímalo, jestli máte zkušenosti s pluginy, které jsou zdarma nebo za rozumnou cenu a přitom nabízejí kvalitní zvuk. Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, co se aktuálně hodí do mixovacího studia. Díky moc za každou radu!

146 slov
1.5 minut čtení
12. 8. 2023
Jindřich Janeček
Jindřich Janeček

Hodně lidí teď chválí pluginy od Valhalla, hlavně Valhalla Room na reverb, fakt super zvuk za rozumnou cenu. Když jde o kompresory, zkuste třeba Klanghelm MJUC, je to variabilní a dá se hodně přizpůsobit. Pro ekvalizaci je fajn i FabFilter Pro-Q 3, ale to už je dražší záležitost. Na delay doporučuju EchoBoy od Soundtoys, ten má tolik možností, že s tím uděláš divy. Pokud hledáš něco zdarma, zkusi třeba TDR Nova, je to skvělý dynamický ekvalizér a fakt moc šikovnej. Také se hodí i Plugin Alliance pro jejich akce s levnými verzemi pluginů. Mě osobně baví experimentovat s různými efektama a kombinacema, takže klidně zkoušej a hraj si! Důležitý je mít radost z mixu.

114 slov
1.1 minut čtení
24. 10. 2024
Aleš Brož
Aleš Brož

Hele, já teď hrozně frčím na pluginu Valhalla Room. Ten reverb je prostě parádní a dá se použít na cokoliv. K věcem jako kompresory můžu doporučit třeba TAL-Comp, je to free a fakt to umí udělat zvuk hustší. Pak tady mám rád i FabFilter Pro-Q 3, ten ekvalizér je špičkovej, hlavně na detailní úpravy. Nezapomeň na delay, co třeba EchoBoy? Když se ti nechce platit, zkus si stáhnout něco od TDR, mají super free verze. Pokud děláš elektroniku, tak Serum je klasika, ale to už není zrovna levné. Zkrátka, těch pluginů je hodně a záleží na tom, co chceš dělat. Držím palce s mixováním!

104 slov
1 minut čtení
3. 6. 2024
Zuzana Kadlecová
Zuzana Kadlecová