Můžu použít obyčejný mikrofon na zpívání a mluvení?
Zajímalo by mě, jestli je možné používat obyčejný mikrofon, co se prodává třeba v elektru, na zpívání i na mluvení. Já mám doma takový klasický dynamický mikrofon, který jsem používal hlavně na nahrávání hlasu při různých projektech, ale chtěl bych zkusit i zpívat. Myslím, že není špatné mít jeden mikrofon, který by zvládal obojí, ale nejsem si úplně jistý. Je tenhle typ mikrofonu dostatečně kvalitní pro zpěv? Jaký je vlastně rozdíl mezi mikrofony určenými pro mluvení a těmi, co jsou určené pro zpívání? Zajímalo by mě také, jestli se to nějak ovlivňuje kvalitu zvuku při nahrávání v programu jako je Audacity. Hlas bych měl asi jiný při zpívání než při mluvení, takže nebudu mít nějaké problémy s tím, že to nebude znít dobře? A co když chci používat efektové procesory nebo něco takového, pomůže mi obyčejný mikrofon i s tím? Mám strach, že když použiju nesprávný mikrofon, tak to pak nebude znít tak jak bych chtěl. Takže prosím o názory nebo zkušenosti ostatních, kteří už to třeba zkoušeli, jak to dopadlo a jestli byste mi doporučili investovat do lepšího mikrofonu na zpěv nebo stačí ten obyčejný. Dík všem za odpovědi!