Audacity.cz/Fórum/Jaké nové efekty přinesla poslední aktualizace Abletonu?

Jaké nové efekty přinesla poslední aktualizace Abletonu?

Slyšel jsem, že Ableton nedávno vydal nějakou aktualizaci, a jsem fakt zvědavý, co nového přinesla. Už dlouho používám Ableton Live na své projekty, ale občas mi uniknou některé novinky. Zajímalo by mě, jestli se objevily nějaké zajímavé efekty nebo funkce, které by mohly vylepšit moji produkci. Například slyšel jsem něco o nových synthesech nebo možná i o efektech pro zpracování zvuku, které by mohly doplnit moje stávající nástroje. Jaké změny a novinky jste si všimli vy? Myslíte si, že tyto nové efekty skutečně posunou kvalitu zvuku na vyšší úroveň? A jsou tam nějaké tipy, jak nejlépe využít tyto nové možnosti v praxi? Každý nový update většinou něco přinese a já bych rád zjistil, co teď mohu očekávat. Díky za vaše názory!

121 slov
1.2 minut čtení
12. 8. 2024
Libor Světlík
Libor Světlík

Jo, ta poslední aktualizace Abletonu byla docela zajímavá. Přidali pár nových efektů a některé z nich fakt stojí za to. Například ten nový reverb je super, má hodně možností a zvuk je mnohem lepší než předtím. Pak mají taky nový kompresor, který je dost intuitivní a funguje skvěle na různé nástroje.

Slyšel jsem, že přidali i nějaké nové syntetizátory, co nabízejí víc možností pro design zvuku. Můžeš si s tím hodně vyhrát, pokud rád experimentuješ.

Tipy? Zkus ty efekty používat v různých kombinacích, občas to překvapivě oživí zvuk. Taky se zaměř na automatizaci, to ti dá hodně prostoru pro kreativitu. Určitě stojí za to si projít všechny novinky a vyzkoušet, co ti sedí nejvíc.

114 slov
1.1 minut čtení
20. 12. 2024
Robert Košťál
Robert Košťál

Jo, poslední update Abletonu přinesl pár zajímavých věcí. Jedna z největších novinek je nový synth, kterej se jmenuje "Spectral" a má spoustu možností pro tvorbu unikátních zvuků. Můžeš si s ním hrát s harmonickými spektry a vytvářet tak zajímavý textury. Dále přidali nový efekty jako třeba "Echo" a "Drum Buss", což jsou super pro dodání hloubky a charakteru tvým beatům.

Taky se vylepšily některé stávající efekty, takže teď můžeš dosáhnout ještě lepších výsledků při mixování. Možná by stálo za to zkusit nový sidechain možnosti, co teď umí lépe reagovat na různé frekvence.

Tipy? Určitě experimentuj s různými presetama a nebuď afraid udělat něco šílenýho. Nový efekty ti dají hodně prostoru pro kreativitu, tak to pořádně prozkoumej a uvidíš, co z toho vypadne!

122 slov
1.2 minut čtení
6. 11. 2024
Antonín Vyskočil
Antonín Vyskočil