Audacity.cz/Fórum/Co dělat, když se mi stopy v Audacity nevyrovnávají?

Co dělat, když se mi stopy v Audacity nevyrovnávají?

Když jsem začal pracovat s Audacity, byl jsem nadšený z možností, které tento program nabízí. Ale teď mě trápí jeden velký problém. Mám několik stop, které jsem nahrál, a když je chci upravit, tak se mi zdá, že se prostě nevyrovnávají tak, jak by měly. Zkoušel jsem různé věci, jako třeba je posouvat, ale i tak pořád nemůžu dosáhnout toho správného zvuku. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl podobný problém a co s tím dělal. Je možné, že jsem někde udělal chybu při nahrávání nebo importování těchto stop? A také mě zajímá, jestli existují nějaké specifické nastavení v Audacity, která by mohla ovlivnit to, jak se ty stopy vyrovnávají. Mám pocit, že tohle je pro mě dost frustrující a nevím si s tím rady. Jaké máte zkušenosti? Můžete mi doporučit nějaké tipy nebo triky? Předem díky za pomoc!

140 slov
1.4 minut čtení
27. 11. 2023
Daniel Řezáč
Daniel Řezáč

Zní to frustrující. Možná jsi při nahrávání nebo importu udělal nějakou chybu. Zkus zkontrolovat, jestli máš všechny stopy ve stejném vzorkovacím frekvenci. Jestli jsou různé, může to dělat problémy. Když už je máš v Audacity, můžeš je posouvat, ale taky se ujisti, že nemáš zapnuté nějaké efekty, co by mohly způsobit zpoždění. Taky se podívej, jestli nejsou stopy zamčené nebo zablokované na nějakém místě. Zkus použít funkci „Align Tracks“ - to ti může pomoc s vyrovnáním. Měj na paměti, že i malý offset může mít velký vliv na zvuk. Pokud to nepomůže, tak se podívej na tutorialy nebo fóra - lidi tam mají občas dobré tipy.

106 slov
1.1 minut čtení
29. 11. 2024
Pavla Jedličková
Pavla Jedličková

Když se ti stopy nevyrovnávají, může to bejt vícero důvodů. Zkus se podívat, jestli nemáš nějaký posun v časové ose nebo jestli používáš správný sampling rate. Pokud jsi nahrával s různými nastaveními, tak to může způsobit tyhle problémy. Můžeš zkusit všechny stopy sesynchronizovat tak, že je označíš a pak zvolíš "Align" nebo něco takovýho. Zkontroluj taky, jestli nemáš někde nějaký tichý úseky, které by mohly ovlivnit celkovou synchronizaci. A nezapomeň, že pokud importuješ stopy z různých zdrojů, tak se může stát, že budou mít jinou latenci. Zkus je posunout ručně a poslouchat, jak to zní. Případně si nastav mřížku pro přesnější úpravy. Držím palce!

104 slov
1 minut čtení
18. 12. 2024
Štěpán Němec
Štěpán Němec