Audacity.cz/Fórum/Proč mi nejde otevřít VST plugin v Audacity?

Proč mi nejde otevřít VST plugin v Audacity?

Už nějakou dobu se pokouším rozjet svoje audio projekty v Audacity a narazil jsem na problém, který mě opravdu trápí. Zkouším použít VST pluginy, ale prostě se mi nedaří je otevřít. Mám nainstalovaný Audacity na Windows, a VST pluginy se zdají být správně nahrané v příslušné složce, ale když otevřu Audacity, tak tam nic nevidím. Zkoušel jsem i restartovat program, a dokonce i počítač, ale bez úspěchu. Mám pocit, že dělám něco špatně, ale nevím co. Zkontroloval jsem nastavení a pluginy jsou povolené, tak nevím, proč se nezobrazují. Nevím ani, jestli je problém v samotném Audacity nebo v těch pluginách. Mám podezření, že by to mohlo být tím, že některé pluginy jsou 64-bitové a já mám Audacity nainstalované ve 32-bitové verzi. Je možné, že to dělá problém? Vždycky jsem slyšel, že VST pluginy by měly fungovat bez problémů, ale já mám hroznou smůlu. Kdo z vás narazil na podobný problém? Jak jste to řešili? Existuje nějaký trik nebo něco speciálního, co bych měl udělat, abych ty pluginy konečně viděl a mohl je používat? Prosím o rady, protože už mě to začíná dost frustrovat.

183 slov
1.8 minut čtení
19. 12. 2024
David Zeman
David Zeman

Může to být tím, že máš 32-bit Audacity a pokoušíš se používat 64-bit pluginy. To většinou nefunguje, protože programy nejsou kompatibilní, takže zkus najít 32-bit verze těch pluginů. Pak je důležitý zkontrolovat, jestli máš správně nastavené cesty k pluginům v Audacity. Přejdi do Preferences > Effects a dej pozor, aby jsi tam měl správnou cestu. Můžeš i zkusit přidat složku s pluginy ručně. A ještě jedna věc, zkus Audacity spustit jako správce, někdy to může pomoct. Snad ti to pomůže!

80 slov
0.8 minut čtení
31. 1. 2025
Zdeňka Hájková
Zdeňka Hájková

Můžeš mít pravdu s tou 32-bit a 64-bit verzí. Audacity ve 32-bit verzi prostě nepodporuje 64-bit VST pluginy, takže pokud máš ty pluginy v 64-bit formátu, nezobrazí se ti. Zkus zkontrolovat, zda máš opravdu správnou verzi pluginů pro tu verzi Audacity, kterou používáš. Taky se ujisti, že máš pluginy nahrané ve správné složce. Můžeš zkusit i zapnout v Audacity „Plugin Manager“ a zkontrolovat, jestli se tam pluginy objeví. Pokud ne, tak by možná stálo za to zkusit přeinstalovat Audacity nebo vyzkoušet jinou verzi. Když to nepomůže, tak bych doporučil hledat na fórech Audacity nebo na stránkách těch pluginů, jestli nemají nějaké specifické požadavky. Držím palce!

105 slov
1.1 minut čtení
27. 1. 2025
Štěpán Němec
Štěpán Němec