Audacity.cz/Fórum/Problémy s pády Audacity kvůli pluginům

Problémy s pády Audacity kvůli pluginům

Mám problém s Audacity, který se mi neustále hroutí, a zdá se, že to má co dočinění s mnoha pluginy, které jsem nainstaloval. Používám různé efekty a virtuální nástroje, abych obohatil své nahrávky, ale čím víc jich přidám, tím víc dochází k pádům. Zkoušel jsem spoustu věcí jako aktualizace programu a dokonce i reinstalaci, ale problém pořád přetrvává. Mám pocit, že některé pluginy nejsou plně kompatibilní s mou verzí Audacity nebo se navzájem nějakým způsobem ovlivňují. Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak optimalizovat použití pluginů v Audacity? Jaké jsou vaše tipy na to, jak zachovat stabilitu programu při práci s více pluginy? Mělo by smysl zkusit odstranit některé z nich a zjistit, jestli se situace zlepší? A co třeba používání alternativních verzí pluginů? Co všechno bych měl mít na paměti při výběru a instalaci efektů do Audacity, abych minimalizoval tyhle problémy? Díky za jakoukoliv pomoc!

145 slov
1.5 minut čtení
1. 5. 2024
Zuzana Švábová
Zuzana Švábová

Hele, tohle je bohužel dost častý problém s Audacity. Pluginy můžou být fakt nevyzpytatelný a jakmile jich máš moc, tak se stabilita dost snižuje. Zkus tohle: 1. Odstranit pár pluginů, co nepoužíváš. Méně je někdy víc. 2. Zkontroluj, jestli všechny pluginy jsou aktuální a jestli souhlasí s verzí Audacity, co máš. 3. Někdy pomáhá vyzkoušet alternativní verze pluginů, protože některé bývají víc stabilní než jiné. 4. Můžeš zkusit i Audacity spustit v bezpečném režimu (pokud to jde), aby se ti načetly jen základní věci bez pluginů a pak přidávat postupně. Takový testování může ukázat, kde je problém. No a pokud nic z toho nepomůže, tak možná zkusit jiný DAW, ale to už je na tobě. Držím palce!

117 slov
1.2 minut čtení
5. 2. 2024
Vlastimil Rada
Vlastimil Rada

Zní to jako klasický problém s pluginy. Měl jsem podobné potíže, když jsem používal víc efektů najednou. Zkus se zaměřit na to, které pluginy používáš, a uvidíš, jestli některé dělají větší problémy než jiné. Můžeš zkusit je vypnout jedno po druhém a sledovat, jestli se situace zlepší. Někdy stačí odstranit jen pár nekompatibilních pluginů a uvidíš rozdíl.

Taky si dej pozor na verze pluginů, některé starší nemusí být úplně fajn s novějšími verzemi Audacity. Mělo by smysl zkusit najít alternativní verze těch pluginů nebo hledat, které jsou doporučované komunitou pro tvou verzi programu. A ještě jedna věc - pokud máš moc efektů najednou, můžeš zkusit mixovat zvuk a pak efekty aplikovat na hotovou stopu místo toho, aby ses snažil o vše v reálném čase.

Jo a dal bych pozor na to, jaký máš výkon počítače, protože i slabší stroj může způsobit pád programu při velkém zatížení. Držím palce!

146 slov
1.5 minut čtení
13. 3. 2024
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka