Jaké jsou nejlepší VST pluginy pro mastering v Audacity?
Přemýšlím o tom, jak vylepšit svůj mastering pomocí Audacity, a narazil jsem na spoustu různých VST pluginů, které prý dělají zázraky. Mám ale pocit, že se v tom trochu ztrácím. Teď mě zajímá, co za pluginy byste doporučili pro mastering. Které z nich opravdu fungují a mají smysl v kombinaci s Audacity? Je to vůbec možné dosáhnout profesionálního zvuku jen s Audacity a několika dobrými pluginy? Slyšel jsem o kompresorech, EQ a různých efektových pluginech, ale nejsem si jistý, co přesně použít na finální úpravy. A jak je to vlastně s kompatibilitou? Existují nějaké zdarma nebo levné varianty, které byste doporučili pro začátečníky? Taktéž by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s konkrétními pluginy jako je Ozone nebo FabFilter a jestli by je stálo za to vyzkoušet. Jaké nástroje používáte vy na mastering a jaký máte celkově pocit z používání Audacity pro tuto fázi produkce? Zkrátka, rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, jaké VST pluginy by podle vás měly být součástí každého masteringového arzenálu v Audacity. Díky moc!