Audacity.cz/Fórum/Jaké free pluginy na mastering zvuku byste doporučili?

Jaké free pluginy na mastering zvuku byste doporučili?

Zdravím všechny audio nadšence! Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s nějakými dobrými free pluginy na mastering zvuku. V poslední době se snažím vylepšit své produkce a hledám nástroje, které by mi pomohly dosáhnout profesionálnějšího zvuku. Rád bych věděl, co všechno je k dispozici, protože jsem zatím trochu ztracený v tom moři možností. Zajímá mě jak kompresory, tak equalizéry a další efekty, které by mohly přispět k tomu, aby moje skladby zněly lépe. Obzvlášť mě zajímají pluginy, které mají jednoduché uživatelské rozhraní, protože nejsem žádný guru v oblasti zvukového inženýrství. Je skvělé, že existuje tolik zdarma dostupných nástrojů, ale hledám konkrétní doporučení, co fakt funguje a co se opravdu vyplatí vyzkoušet. Pokud máte tipy na nějaké konkrétní pluginy nebo dokonce na celé balíčky pro mastering, budu vám moc vděčný! Díky všem za odpovědi!

137 slov
1.4 minut čtení
21. 8. 2023
Radka Tomanová
Radka Tomanová

Zdravím, doporučuji zkusit tyhle pluginy:

• TDR Nova: skvělý dynamický EQ, jednoduchý na ovládání a má parádní funkce.
  • Voxengo Span: to je analyzátor spektra, hodně ti pomůže vidět, co se děje se zvukem.
  • LoudMax: je to limiter, co ti pomůže dostat úroveň hlasitosti na maximum bez zkreslení.
  • iZotope Ozone Imager: fajn pro rozšíření stereo obrazu.
  • Acon Digital Equalize: základní but solidní EQ s jasným rozhraním.
    Tyhle pluginy jsou zdarma a podle mě dokážou udělat velký rozdíl v masteringu. Zkoušel jsem je a fakt dají dobrou práci! Tak hodně štěstí s výrobou!
103 slov
1 minut čtení
27. 1. 2024
Irena Svobodová
Irena Svobodová

Takže, jestli hledáš free pluginy na mastering, tak tady je pár tipů, co se mi osvědčily. Začněme s kompresory – TDR Kotelnikov je super. Má jednoduchý interface a umí udělat s tvým zvukem divy. Dál bych zkusil Voxengo Span jako analyzátor – ten ti pomůže vidět, co se děje s frekvencema. Na EQ doporučuju TDR Nova, je to dynamický equalizér, ideální pro úpravy bez velkých zásahů. Nezapomeň na limiter – LoudMax je skvělý a taky zdarma. A jestli chceš dodatečný efekt, můžu doporučit i Valhalla Supermassive pro reverb. Tyhle pluginy ti určitě pomůžou dostat zvuk na další level bez toho, aby ses musel trápit s nějakým složitým ovládáním.

108 slov
1.1 minut čtení
9. 6. 2023
Blanka Suchá
Blanka Suchá