Audacity.cz/Fórum/Proč mi nejdou VST pluginy v Audacity?

Proč mi nejdou VST pluginy v Audacity?

Mám problém s tím, že mi ve svém Audacity nefungují žádné VST pluginy. Zkoušel jsem je nainstalovat podle návodů, ale když otevřu Audacity, tak se vůbec nezobrazují. Nechápu, jestli jsem něco udělal špatně nebo jestli je potřeba nějaký speciální postup, který jsem přehlédl.

Když se podívám do nastavení pluginů, tak tam vidím volbu pro načtení VST pluginů, ale i když to zapnu a ukážu mu složku, kde je mám uložené, tak nic. Zkoušel jsem různé pluginy, od těch zdarma až po placené verze, ale prostě se nikde neobjeví.

Možná to má něco společného s verzí Audacity? Mám tu nejnovější verzi, ale slyšel jsem, že některé starší pluginy nemusí být kompatibilní. Také nevím, jestli je nutné mít nějaké další software nebo knihovny nainstalované. Nebo by mohl být problém v tom, že mám 64bitový systém a možná ty pluginy jsou jen pro 32bit? Už jsem vyzkoušel všechno možné a začínám být frustrovaný.

Dále bych se chtěl zeptat na to, jestli je potřeba Audacity spouštět jako administrátor nebo jestli mám zkontrolovat nějaké povolení. Co když tam mám nějaký chybný soubor? Jak to zjistit? Mohlo by to být i tím, že používám Windows a plug-iny jsou vyvinuté pro jinou platformu? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale opravdu nevím, co s tím dělat. Děkuji za jakoukoliv pomoc!

210 slov
2.1 minut čtení
22. 9. 2024
Andrea Štěpánková

Takže, jestli ti nejdou VST pluginy v Audacity, tak zkuste pár věcí. První věc, co zkontrolujte je, že máte opravdu všechny pluginy v té složce, kterou Audacity prohledává. Musíte mít správnou verzi pluginů - jestli máš 64bit Windows, tak potřebuješ 64bit pluginy. Pokud si nejsi jistý, zkontroluj, jestli jsi stáhnul verzi pro tvůj systém.

Další věc, co ti může pomoct je otevřít Audacity jako administrátor. Někdy to pomůže s oprávněními a pluginy se načtou správně. Taky si dej pozor na to, jestli jsi v nastavení Audacity povolil načítání VST plugins a ukázal správnou cestu.

Pokud to pořád nefunguje, zkus restartovat počítač po instalaci pluginů. A pokud máš nějaké staré pluginy, tak ty můžou být nekompatibilní se současnou verzí Audacity.

Jestli už jsi vyzkoušel všechno a pořád nic, můžeš zkusit přeinstalovat Audacity nebo hledat na fórech konkrétní pluginy, co se ti nedaří rozjet. Držím palce.

141 slov
1.4 minut čtení
24. 1. 2025
Roman Slavík

Zdravím, tohle může být fakt otravné. Zkus pár věcí: 1) Zjisti, jestli máš 64bit nebo 32bit verze pluginů – pokud máš Audacity 64bit, potřebuješ 64bit pluginy. 2) Zkontroluj, jestli jsou pluginy správně nainstalované a že jsou ve správné složce, kterou Audacity pro VST pluginy používá. 3) Zkus spustit Audacity jako administrátor, někdy to pomůže s povoleními. 4) Můžeš zkusit resetovat nastavení Audacity, občas se tam něco zablokuje. 5) Pokud máš starší pluginy, tak hledej jejich aktualizace nebo alternativy. Pokud nic nefunguje, zkus se podívat na fóra k daným pluginům nebo i Audacity – tam můžeš najít lidi se stejným problémem. Držím palce!

102 slov
1 minut čtení
22. 1. 2025
Alois Dvořák
Audacity.cz/Články/Podpora VST pluginů
Odstraňování chyb: Proč se moje VST pluginy nezobrazují v Audacity?Podívejte se na možné příčiny a řešení problémů se zobrazením VST pluginů v Audacity. Zjistěte, jak vyřešit chyby a optimalizovat vaši zvukovou produk...
1000 slov
10 minut čtení
13. 5. 2024
Pavel Kratochvíl
Přečíst článek