Audacity.cz/Fórum/Jak přidat VST pluginy do Audacity?

Jak přidat VST pluginy do Audacity?

Chtěl bych se zeptat, jak se vlastně dají přidat VST pluginy do Audacity? Zkoušel jsem to několikrát, ale pořád mi to nějak nefunguje. Mám na mysli ty zvukové efekty a nástroje, které bych rád použil při práci na svých projektech. Nainstaloval jsem si několik pluginů, které slibují vylepšení zvuku, ale když je chci použít v Audacity, tak je nikde nevidím. Myslel jsem si, že to bude jednoduché, ale zdá se, že to není tak snadné, jak jsem si představoval. Potřeboval bych projít nějakým postupem nebo návodem krok za krokem, abych věděl, co přesně udělat. Mám Windows a všechny pluginy jsem stáhnul jako .dll soubory. Musím je někam speciálně umístit? Nebo je třeba v Audacity něco nastavit? Hledal jsem už na různých fórech a videích, ale vždycky narazím na něco jiného. Jsem trošku zmatený a rád bych o tom věděl víc. Pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti s přidáváním VST pluginů do Audacity, budu moc vděčný za jakoukoli radu! Jak jste to udělali vy? Děkuji předem za pomoc!

167 slov
1.7 minut čtení
5. 7. 2024
Lucie Pražáková

Takže, pokud chceš přidat VST pluginy do Audacity, tady je pár tipů. Nejprve se ujisti, že máš nainstalovanou verzi Audacity, která podporuje VST pluginy (to je většinou ta novější). Pak ty .dll soubory, co máš, je potřeba umístit do správného adresáře. Nejčastěji se to dává do složky C:\Program Files (x86)\VSTPlugins nebo můžeš vytvořit vlastní složku a pak ji v Audacity nastavit.

Otevři Audacity, jdi do menu "Edit" -> "Preferences" -> "Effects" a tam bys měl vidět možnost pro přidání cesty k pluginům. Takže klikni na "Add" a vyber tu složku, kde máš ty .dll soubory. Potom nezapomeň zapnout "Rescan VST effects next time Audacity is started". A pak jednoduše restartuj Audacity.

Jakmile to uděláš, měly by se ti ty efekty objevit v seznamu efektů pod "Effect" menu. Pokud je tam nevidíš, zkontroluj, jestli jsou ty pluginy správně nainstalované a jestli jsou kompatibilní s tvým systémem. Někdy může být problém s verzí pluginů, takže na to dej pozor. Zkus to a dej vědět, jestli to funguje!

163 slov
1.6 minut čtení
22. 8. 2024
Stanislav Bartoš

Takže, abys přidal VST pluginy do Audacity, tady je pár kroků, co zkusit. Nejdřív se ujisti, že máš nainstalovanou verzi Audacity, která podporuje VST pluginy. Pokud máš ty .dll soubory, tak je dej do složky, kde máš Audacity nainstalovaný – obvykle to bude něco jako Program Files/Audacity/Plug-Ins. Někdy můžeš mít jinou složku pro pluginy, tak se koukni v nastavení Audacity.

Pak otevři Audacity a jdi do menu „Effect“ a zvol „Add / Remove Plug-ins“. Tady bys měl vidět seznam všech dostupných pluginů. Pokud tam tvoje pluginy nejsou, tak zkus kliknout na „Rescan“ nebo něco podobnýho.

Když už je vidíš, nezapomeň je povolit. Po tom bys je měl být schopnej použít v projektech. Kdyby to nefungovalo, zkontroluj, jestli jsou ty pluginy 32-bitový nebo 64-bitový – Audacity používá 32-bitovou verzi, takže pokud máš 64-bitový pluginy, mohlo by to dělat problém. Snad to pomůže!

141 slov
1.4 minut čtení
16. 11. 2024
Jiří Hruška
Audacity.cz/Články/Podpora VST pluginů
Odstraňování chyb: Proč se moje VST pluginy nezobrazují v Audacity?Podívejte se na možné příčiny a řešení problémů se zobrazením VST pluginů v Audacity. Zjistěte, jak vyřešit chyby a optimalizovat vaši zvukovou produk...
1000 slov
10 minut čtení
13. 5. 2024
Pavel Kratochvíl
Přečíst článek