Co mám hledat při výběru akustické pěny?
Když se rozhodnu investovat do akustické pěny, co bych měl vědět a na co se zaměřit? Mám pocit, že na trhu je tolik různých typů a značek, že se v tom vůbec nevyznám. Jak vlastně funguje akustická pěna, když chci zlepšit zvukové vlastnosti svého studia nebo domácího nahrávacího prostoru? Je důležité zjistit něco o hustotě a tloušťce pěny, nebo to není tak podstatné? A co různé tvary a vzory, jako jsou pyramidy nebo vlny? Pomůže mi to opravdu s pohlcováním zvuku, nebo jde spíš o designový prvek? Dále mě zajímá, jaký vliv má umístění akustické pěny na efektivitu. Měl bych ji dávat na stěny, strop, nebo dokonce i na podlahu? A co cena – je dražší akustická pěna vždy lepší? Jaké jsou vaše zkušenosti s různými typy akustických pěn a jaké vlastnosti by měly mít ty nejlepší pro domácí studio? Je také dobré mít na paměti ekologické aspekty výrobků, které kupuji? Slyšel jsem, že některé pěny mohou uvolňovat škodlivé látky. Rozhodně bych rád slyšel názory a rady od zkušenějších uživatelů. Jak jste vybírali svou akustickou pěnu a co byste doporučili někomu, kdo začíná a chce mít kvalitní zvuk bez zbytečné ztráty času a peněz?