Můžu mixovat víc vrstev pro 3D zvuk?
Zdravím, rád bych se zeptal na něco ohledně míchání zvuku a celkově práce s audem. V poslední době jsem se dostal k nahrávání a zpracovávání zvukových stop, a narazil jsem na pojem 3D zvuk. Trošku mě to zaujalo, protože jsem slyšel, že je to skvělý způsob, jak vytvořit zajímavější a prostorovější zvukové zážitky. Mám doma různé nahrávky a docela moc vrstev, které bych chtěl zkombinovat. Ale teď nevím, jestli je dobrý nápad mixovat tolik různých stop dohromady kvůli tomu 3D efektu. Mohlo by to znít lépe, nebo naopak všechno splácat dohromady? Existují nějaké tipy nebo techniky, jak správně mixovat víc vrstev, aby se docílilo toho prostorového efektu, který od 3D zvuku očekávám? Lze použít Audacity pro takovéto míchání a jaké pluginy nebo efekty by mohly pomoct? Vím, že je důležité mít v tom určitou rovnováhu a že příliš mnoho vrstev může způsobit chaos. Takže co si o tom myslíte? Je lepší mít pár kvalitních stop nebo jich raději víc a experimentovat? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti!