Jaký typ mikrofonu je nejlepší pro domácí studio?
V poslední době se čím dál víc zajímám o to, jak si zařídit domácí studio, a jednou z klíčových komponent je podle mě mikrofon. Ale teď mi to nedá, abych se nezeptal na to, jaký typ mikrofonu je vlastně nejlepší pro domácí natáčení. Mám na mysli nejen zpěv, ale třeba i nahrávání nástrojů nebo podcasty. Je lepší investovat do kondenzátorového mikrofonu, nebo je pro mě jako začátečníka vhodnější dynamický mikrofon? Zjistil jsem, že kondenzátorové mikrofony jsou prý skvělé na detaily a mají širší frekvenční rozsah, což by mohlo být fajn pro jemnější zvuky. Na druhou stranu dynamické mikrofony jsou často odolnější a snesou víc šumu, což by mohlo pomoci v mém rušném prostředí. Jaké máte zkušenosti s různými typy mikrofonů? Existují nějaké konkrétní značky nebo modely, které byste doporučili? Co takhle cenové rozmezí – má smysl investovat víc peněz do kvalitního mikrofonu, nebo se dají sehnat dobré kousky i za přijatelnější ceny? A co příslušenství? Potřebuji nějaký pop filtr nebo stojan? Vím, že to zní jako spousta otázek, ale rád bych měl jasnější představu o tom, co všechno vzít v úvahu při výběru mikrofonu do svého nového studia.