Jaký kompresor je nejlepší na vokály?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně výběru kompresoru na vokály. Jsem začínající producent a snažím se zlepšit kvalitu svých nahrávek. Dělám především elektronickou hudbu a občas něco nahrávám i s kytarou nebo klavírem, ale teď mě opravdu zajímají vokály. Slyšel jsem, že kompresor může hodně ovlivnit zvuk a dynamiku zpěvu, ale nevím, který model by byl pro mě ten pravý. Hledám něco, co by mi pomohlo dosáhnout profesionálního zvuku bez toho, aby to bylo příliš složité na ovládání. Mám v plánu používat Audacity, takže by mě zajímalo, jestli jsou nějaké konkrétní pluginy nebo softwarové kompresory, které byste doporučili. Jaké jsou vaše zkušenosti s různými značkami jako je Waves, FabFilter nebo i nějaký free plugin? Jaké funkce jsou pro vokály nejdůležitější? Měli byste nějaké tipy na nastavení, které by mohly pomoci při nahrávání? Vím, že každý má jiný styl a preference, ale rád bych měl nějaký základní přehled o tom, co je momentálně na trhu a co by mohlo fungovat pro mě. Předem díky za rady!