Kterou syntézu zvuku doporučujete pro začátečníky?
Přemýšlím o tom, jak se vrhnout na syntézu zvuku, ale nejsem si úplně jistý, odkud začít. Zatím jsem se jenom dotkl základů nahrávání a úprav audia v programu Audacity, což mi přišlo docela zábavné, ale syntéza zvuku mi připadá jako úplně jiný svět. Je toho tolik! Mám pocit, že existuje spousta různých typů syntézy – jako FM, wavetable, subtraktivní a další, ale pro mě jako pro začátečníka je to všechno dost zmatené. Rád bych se naučil něco, co je jednoduché na pochopení a přitom mi dá možnost experimentovat a tvořit zajímavé zvuky.
Takže bych se chtěl zeptat – kterou syntézu zvuku byste doporučili pro někoho, kdo teprve začíná? Jsou nějaké konkrétní softwarové nástroje nebo pluginy, které jsou vhodné pro nováčky? Chtěl bych něco intuitivního a uživatelsky přívětivého, aby mě to neodradilo hned na začátku. A co takhle tutoriály? Existují nějaké dobré zdroje nebo videa, která byste doporučili, abych mohl lépe pochopit základy? Moc bych ocenil jakékoli rady a tipy od zkušenějších uživatelů. Těším se na vaše odpovědi!