Jaký mikrofon použít pro streamování, aby to znělo dobře?
Když se chystám začít se streamováním, tak mám spoustu otázek, ale jedna z nejdůležitějších je, jaký mikrofon vlastně vybrat. Chci, aby můj hlas zněl co nejlépe, protože vím, že kvalita zvuku může udělat obrovský rozdíl v tom, jak mě diváci vnímají. Nějaké základní informace o mikrofonech už mám, ale když přijde na výběr ideálního modelu pro streamování, jsem trochu zmatený. Je lepší jít do nějakého kondenzátorového mikrofonu nebo se spíš podívat na dynamické varianty? Jak moc důležité je mít třeba pop filtr nebo další příslušenství? Zajímalo by mě i to, jestli je lepší investovat víc peněz do kvalitního mikrofonu hned na začátku, nebo stačí levnější model a později ho případně vyměnit. A co třeba USB mikrofony versus XLR? Jak velký rozdíl to udělá ve zvuku? Dále bych rád věděl, jestli jsou nějaké konkrétní značky nebo modely, které byste doporučili pro začátečníky. Mám strach, že bych mohl vybrat něco špatného a pak to za hodně peněz nechat ležet doma bez využití. Taky by mě zajímalo, jaké nastavení v softwaru jako Audacity by bylo nejlepší pro streamování s daným mikrofonem. Takže obecně – co doporučujete pro streamování, abych měl dobrý zvuk a nevyhodil zbytečně peníze?