Audacity.cz/Fórum/Jak mi může AI pomoci s úpravou zvuku v Audacity?

Jak mi může AI pomoci s úpravou zvuku v Audacity?

Zajímá mě, jestli existují nějaké nástroje nebo pluginy, které využívají umělou inteligenci a mohou mi usnadnit práci se zvukem v Audacity. V poslední době jsem slyšel, že AI dokáže udělat spoustu skvělých věcí, jako je odstranění šumu, zlepšení kvality nahrávek nebo dokonce automatická úprava hlasu. Mám pár nahrávek, které bych chtěl vylepšit, ale nejsem si jistý, jak začít. V Audacity dělám různé úpravy už nějakou dobu, ale nemám moc zkušeností s pokročilými technikami. Bylo by skvělé, kdybych mohl použít nějaké AI funkce, které by mi pomohly dosáhnout lepších výsledků bez toho, abych musel trávit hodiny nad každým detailem. Jaké konkrétní aplikace nebo pluginy byste doporučili? A fungují skutečně dobře s Audacity? Mám strach, že bych mohl narazit na nějaké technické problémy nebo že by to mohlo být složité nastavení. Jaké jsou vaše zkušenosti? Mohli byste mi dát tipy nebo rady, jak efektivně využít AI při úpravě zvuku v této aplikaci? Chtěl bych se dozvědět víc o tom, jak zkombinovat možnosti Audacity s moderními technologiemi a co všechno je vlastně možné udělat. Díky moc za každý tip!

176 slov
1.8 minut čtení
24. 10. 2024
Miroslav Pešek
Miroslav Pešek

S úpravou zvuku v Audacity ti můžou pomoct různé AI nástroje a pluginy, které dokážou vylepšit kvalitu nahrávek. Například, existují pluginy na odstranění šumu jako je RNNoise, což je skvělý na redukci šumu v reálném čase a funguje celkem dobře. Pak je tu třeba i iZotope RX, ale to už je víc profesionální a nemusí být zdarma.

Další možností je použít nějaké online služby, které mají AI a umíš je pak exportovat do Audacity. Například Descript nebo Auphonic, ty dělají automatické úpravy zvuku a jsou uživatelsky přívětivé.

Co se týká integrace, tak většina těchto AI pluginů by měla jít nainstalovat do Audacity bez větších problémů. Jen si dej pozor na kompatibilitu verzí. A pokud tě trápí technické problémy, najdeš spoustu tutoriálů na YouTube, co ti ukážou přesný postup.

Celkově si myslím, že AI ti může ušetřit spoustu času s úpravami a výsledek bude určitě lepší. Zkus si pár věcí a uvidíš, co ti sedne.

152 slov
1.5 minut čtení
12. 6. 2024
Jana Kříčková
Jana Kříčková

V Audacity je pár způsobů, jak využít AI pro úpravu zvuku, i když to není přímo integrované. Můžeš zkusit pluginy jako RNNoise, což je nástroj na odstranění šumu, který využívá neuronové sítě a funguje docela dobře. Další možností je použít online služby třeba Auphonic nebo Izotope RX, které jsou na AI založené a zvládnou třeba zlepšení kvality nahrávek nebo automatickou úpravu hlasu. Ty pak můžeš exportovat výstupy a importovat je do Audacity. Je to sice trochu zdlouhavější proces, ale výsledky můžou být dost dobrý. Měj na paměti, že můžeš narazit na problémy s kompatibilitou nebo exportem, tak zkoušej a experimentuj. Většinou to chce trošku trpělivosti, ale nakonec to stojí za to.

111 slov
1.1 minut čtení
5. 8. 2023
Helena Odehnalová
Helena Odehnalová