Audacity.cz/Fórum/Jaké pluginy používáte pro layering zvuků?

Jaké pluginy používáte pro layering zvuků?

Zajímalo by mě, jaké pluginy a efekty používáte, když pracujete s vrstvením zvuků? Mám na mysli různé nástroje, které vám pomáhají dosáhnout bohatého a plného zvuku při vytváření skladeb nebo zvukových designů. Já osobně hledám něco, co by mi umožnilo experimentovat s různými texturami a hloubkami zvuku. Uvažoval jsem o několika populárních pluginech, ale vůbec nevím, co je nejlepší volba pro layering. Všichni víme, že vrstvení zvuků může přidat na dynamice a zajímavosti, ale jaké konkrétní pluginy byste doporučili? Používáte nějaké zdarma možnosti, nebo investujete do prémiových pluginů? Jaké jsou vaše zkušenosti s těmi nejznámějšími jako třeba Kontakt nebo Omnisphere? A co instrumenty jako Serum nebo Massive? Jsou pro vás užitečné při vytváření složitějších zvukových vrstev? Jsem otevřený všem doporučením a tipům, které mohou pomoci zlepšit mé dovednosti v oblasti mixování a produkce. Pokud máte nějaké konkrétní nastavení nebo triky, které vám fungují při vrstvení zvuků, byl bych moc vděčný za sdílení. Jak se snažíte dosáhnout toho ideálního zvuku při práci s různými vrstvami? Děkuji všem za vaše podněty!

169 slov
1.7 minut čtení
14. 12. 2022
Ondřej Jedlička

Když jde o vrstvení zvuků, já osobně hodně používám Kontakt na samply a různé instrumenty. Je fakt super pro to, jak si můžeš udělat vlastní zvukovky a hrát si s texturama. Pak je tu Omnisphere, co má neskutečné možnosti a zvuky, kterými se dá docela snadno prokreslit. Pokud hledáš něco s přístupným rozhraním, Serum je parádní volba. Můžeš tam experimentovat s wavetable synthesis a dostaneš fakt zajímavý zvuky. Massive je taky fajn, ale občas mi přijde, že je trochu zastaralý. K tomu hodně používám efekty jako reverb a delay, to dává vrstvám hodně hloubky. Za mě rozhodně zainvestuj do nějakých prémiových pluginů, ale i zdarma věci jako Spitfire Labs mají fajn samply. Hlavně se neboj experimentovat s EQ a kompresí mezi vrstvami, to ti hodně pomůže vyčistit zvuk a udělat ho plnější. Jo a layering je o tom najít ten správnej balans mezi zvuky, takže testuj a hraj si s různými kombinacemi.

152 slov
1.5 minut čtení
21. 7. 2024
Roman Zlámal

Co se týče vrstvení zvuků, tak já většinou používám pár osvědčených pluginů. Kontakt je super, hlavně pro všechny možné zvukové banky, co tam jsou. Mám rád i Omnisphere, ten dokáže udělat fakt bohaté textury. Serum a Massive jsou paráda na syntetické zvuky, ale musím říct, že pro layering s reálnějšími nástroji to moc nepoužívám. Na layering se mi osvědčily i efekty jako chorus a reverb, což dodá hloubku a prostor. Pokud hledáš něco zdarma, zkusi třeba Spitfire Audio Labs, mají dost slušné nástroje. Zkoušej různý kombinace a experimentuj s EQ, to ti pomůže udělat místo pro každou vrstvu. Každopádně layering chce trpělivost, ale když to klapne, tak ten zvuk je fakt parádní.

112 slov
1.1 minut čtení
15. 4. 2024
Jakub Brož
Audacity.cz/Články/EFX a Pluginy
Jak na layering zvuků s pluginy pro maximální hloubku a prostor?Objevte, jak pomocí pluginů pro DAW dosáhnout dokonalého vrstevnatého zvuku a vytvořit prostorovou kompozici, která ohromí vaše posluchače.
1000 slov
10 minut čtení
23. 12. 2021
Karolína Černá
Přečíst článek
Podobné otázky