Audacity.cz/Fórum/Proč mi pluginy v Audacity nefungují? Jak to opravit?

Proč mi pluginy v Audacity nefungují? Jak to opravit?

V poslední době se potýkám s velkým problémem, který mě dost frustruje. Když používám Audacity a snažím se přidat různé pluginy, jako jsou VST nebo LADSPA, tak se vůbec nenačtou. Zkoušel jsem je instalovat přesně podle návodů, které jsem našel na internetu, ale jakmile otevřu aplikaci, tak je tam prostě nic. Ani v nabídce efektů se mi nezobrazují. Předtím to fungovalo bez problémů, ale teď mám pocit, že dělám něco špatně. Možná mám špatnou verzi Audacity? Nebo je problém v tom, že nemám správné nastavení cesty k pluginům? A co se týče kompatibility – některé pluginy prostě nechtějí běžet na mém systému. Mám Windows a občas slyším, že člověk musí mít nějaké speciální předpoklady pro to, aby pluginy pracovaly. Zkoušel jsem i různé restartování a reinstalace, ale pořád nic. Je to známý problém? Četl jsem něco o tom, že některé pluginy můžou být zastaralé nebo nekompatibilní s novějšími verzemi Audacity. Je možné, že to je ten důvod? Kde bych měl hledat pomoc nebo řešení? Byl bych moc vděčný za každou radu, protože chci konečně začít pořádně pracovat na svých projektech a tyhle pluginy mi fakt chybí.

186 slov
1.9 minut čtení
12. 10. 2024
Tomáš Vejvoda

Zní to jako běžný problém s pluginy v Audacity. Zkontroluj, jestli máš správnou cestu k pluginům nastavenou. Otevři Audacity, pak přejdi do Preferences (Nastavení) a podívej se na sekci "Effects" nebo "Plug-Ins". Tam bys měl mít možnost přidat cestu k adresáři, kde máš pluginy nainstalované. Pokud máš VST pluginy, ujisti se, že jsou 64bitové, pokud běžíš 64bitovou verzi Audacity. Zastaralé nebo nekompatibilní pluginy jsou taky problém – zkus najít aktualizace nebo jinou verzi. Někdy pomůže Audacity odinstalovat a znovu nainstalovat, ale nezapomeň si předtím udělat zálohu projektu. Kdyby nic z toho nefungovalo, zkus se podívat na fóra nebo komunity kolem Audacity, občas tam někdo vyřeší podobné problémy.

107 slov
1.1 minut čtení
7. 5. 2024
Rudolf Zich

Zkus se podívat na pár věcí. Nejprve zkontroluj, jestli máš správně nastavenou cestu k pluginům v Audacity. Měl bys to najít v nastavení, kde se dají přidat složky pro skenování pluginů. Pokud jsi to už dělal, tak se ujisti, že ty pluginy jsou opravdu kompatibilní s tvou verzí Audacity a systémem Windows. Některé starší VST nebo LADSPA pluginy fakt nemusí fungovat v novějších verzích. Taky si ověř, že máš nainstalované všechny potřebné knihovny pro pluginy, protože jinak prostě nebudou fungovat. A pokud to všechno selže, zkus si stáhnout a nainstalovat nějakou starší verzi Audacity, kde ti to třeba šlo. Je to frustrující, ale někdy je to o pokusu a omylu. Držím palce!

112 slov
1.1 minut čtení
21. 3. 2023
Daniel Buchta
Audacity.cz/Články/EFX a Pluginy
Řešení problémů s pluginy v DAW: Co dělat, když nefungují?V tomto článku se podíváme na nejčastější problémy s pluginy v digitálních nahrávacích studiích a nabídneme praktické tipy a triky, jak je efektivně v...
1000 slov
10 minut čtení
1. 9. 2021
Marek Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky