Audacity.cz/Fórum/Jak přidat plugin do DAW, když se mi nedaří?

Jak přidat plugin do DAW, když se mi nedaří?

V poslední době se snažím rozšířit svoje možnosti v DAW, ale narazil jsem na problém, který mě už docela frustruje. Mám nějaké skvělé pluginy, které jsem stáhnul a chci je konečně začít používat, ale s tím přidáváním do mého DAW to nějak nejde. U všech těch videí a návodů říkají, že to je jednoduché, stačí jen pár kliknutí a je hotovo. Ale já mám pocit, že se mě to netýká. Nejdřív jsem zkusil pluginy jednoduše nainstalovat a doufal, že se objeví v seznamu efektů, ale pořád nic. Zkoušel jsem i zkontrolovat složku, kam se pluginy instalují, ale nevím si rady. Jsem si jistý, že používám správnou verzi DAW a pluginy by měly být kompatibilní. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit? Jaké jsou ty kroky, které bych měl udělat, abych mohl přidat ty pluginy do svého projektu? Musím něco nastavit v preferencích nebo je třeba restartovat software? Mám zkusit pluginy přes VST nebo AU? A co když mám 32bitové pluginy a můj DAW je 64bitový? Je možné to nějak vyřešit? Předem díky za jakoukoliv pomoc!

176 slov
1.8 minut čtení
20. 12. 2023
Roman Fojtík

Zkus tohle: nejdřív zkontroluj, jestli máš správně nastavené cesty pro pluginy v nastavení DAW. Většina DAW má možnost přidat vlastní složky, kde se pluginy hledají. Takže tam přidej tu složku, kam se ti pluginy instalují. Obvykle je to něco jako C:\Program Files\VSTPlugins nebo podobně. Pak bys měl restartovat DAW, aby si načetl nový seznam pluginů. Jestli máš 32bitové pluginy a 64bitový DAW, tak na to pozor. Můžeš zkusit použít Bridge, což jsou programy, co ti umožní spouštět 32bit pluginy ve 64bit DAW. Je dobrý prozkoumat, jestli pluginy mají verzi pro tvůj systém. Kdyby to nepomohlo, zkus hledat konkrétní problémy s tvým DAW a pluginy na fórech. Může tam bejt nějaká specifická rada od lidí, co měli podobnej problém.

118 slov
1.2 minut čtení
26. 3. 2024
Zuzana Kadlecová

Zkus pár základních kroků. Nejdřív se ujisti, že máš správnou cestu k pluginům nastavenou v nastavení DAW. Obvykle to najdeš někde v preferencích pod VST nebo AU, záleží na tvém systému. Přidej tam složku, kam se pluginy instalují, a pak restartuj DAW. Můžeš zkusit i rescannovat pluginy, většina DAW to má jako možnost v menu. Co se týče 32bit a 64bit, pokud máš 64bit DAW, tak 32bit pluginy ti nepoběží. Můžeš zkusit nějaký bridge software, co to umí převést, ale je to lepší se poohlédnout po 64bit verzích pluginů. Kdyby to furt nešlo, zkontroluj, jestli jsi stáhnul správnou verzi pro svůj systém a DAW. Držím palce!

106 slov
1.1 minut čtení
5. 3. 2024
Jindřiška Křížová
Audacity.cz/Články/EFX a Pluginy
Řešení problémů s pluginy v DAW: Co dělat, když nefungují?V tomto článku se podíváme na nejčastější problémy s pluginy v digitálních nahrávacích studiích a nabídneme praktické tipy a triky, jak je efektivně v...
1000 slov
10 minut čtení
1. 9. 2021
Marek Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky