Jak mám nastavit EQ, abych se nespadal do mudlovského zvuku?
Když se snažím o to, aby můj zvuk zněl co nejlépe, vždycky narazím na tu samou otázku. Jak nastavit EQ, aby můj výstup nezapadal do toho bezduchého, mudlovského zvuku? Je jasné, že chci, aby moje nahrávky měly nějakou hloubku a charakter, ale někdy se mi zdá, že i když si říkám, že přidám víc basů nebo zvýším výšky, tak to nakonec zní jako kdybych chtěl zachytit zvuk z plechovky nebo tak něco. Jaké frekvence bych měl vlastně zvýraznit? A je lepší odstranit nějaké problematické frekvence, nebo raději přidávat? Pomoc s tímto nastavením EQ je pro mě fakt důležitá. Zkoušel jsem různé tutoriály a rady, ale pořád mám pocit, že chybí ten správný kouzelný dotek. Co byste mi doporučili? Jaké konkrétní hodnoty třeba vy používáte při úpravách a co je podle vás klíčové pro to, aby zvuk nebyl takový mdlý? Četl jsem něco o tom, že by se měly dodržovat určité standardy pro vokály versus instrumenty. Je to pravda? Jaké jsou vaše zkušenosti s EQ v Audacity a jak se vyvarovat těm mudlovským chybám, které dělám? Díky za jakoukoli pomoc!