Jak nastavit mikrofon, aby byl zvuk co nejlepší?
Zdravím všechny uživatele, potřeboval bych poradit ohledně nastavení mikrofonu. Mám doma nějaký ten mikrofon, co jsem si pořídil na natáčení podcastů a občasné hraní her, ale zvuk, který z něj vychází, není tak kvalitní, jak bych si představoval. Zkoušel jsem si s tím pohrát v různých programech a mám Audacity, ale pořád se mi nedaří dosáhnout toho nejlepšího zvuku. Někdy mi přijde, že je to příliš slabé nebo naopak až moc hlasité a občas se mi stává, že se do záznamu dostávají i různé šumy nebo nežádoucí zvuky z okolí. Takže tady přicházím s otázkou – jaké jsou ty nejlepší tipy na to, jak nastavit mikrofon? Měl by se třeba nacházet dál od zdroje zvuku nebo blíž? Co třeba takové věci jako gain nebo citlivost? Jak mám správně nastavit úroveň nahrávání v Audacity? Mám se pokusit o nějakou akustickou úpravu místnosti nebo použít nějaké speciální filtry? Co doporučujete, aby zvuk byl co nejlepší? A také by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy a triky na to, jak eliminovat šum během nahrávání. Díky moc za každou radu!